Λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο

Λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο. Η απόλυτη μαμαδίστικη συνταγή για μαλακό, ζουμερό κοτόπουλο ψημένο μέσα σε πεντανόστιμη μαρινάδα από σκόρδο, λεμόνι, βούτυρο και ζωμό. Το ρύζι ψήνεται μαζί με το κοτόπουλο και αποκτά μια απίθανη γεύση.

Ένα εύκολο αλλά εξαιρετικής νοστιμιάς φαγητό χωρίς κανένα βαθμό δυσκολίας.

Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια στο καθημερινό τραπέζι αλλά και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες στο Κυριακάτικο τραπέζι τότε αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο είναι ιδανική.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Εκτέλεση

Μερίδες: 4/ Χρόνος προετοιμασίας: 10’/ Χρόνος μαγειρέματος: 2:15

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο, κάνουμε εγκοπές και μπήγουμε μέσα τα σκόρδα. Βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι μαζί με το χυμό των λεμονιών.

Γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπίζουμε το βούτυρο που έχουμε κόψει σε κυβάκια πάνω στο κοτόπουλο και στο νερό και ρίχνουμε και τον ζωμό. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.

Όταν είναι έτοιμο, γυρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε στο ταψί και το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε, και φροντίζουμε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι. Ξανά βάζουμε στο φούρνο το ταψί και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Σβήνουμε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σαν λαπάς. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο με μια πετσέτα. Τέλος πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

*Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα σκόρδα να τα προτιμήσετε.Κρατήστε τα πράσινα μέρη τους ψιλοκομμένα και σκορπίστε τα στο ταψί.

Λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μιχαελα Στεφανουδης

Close