Κοτόπουλο κοκκινιστό με πάπρικα και πιπεριές

Σήμερα μαγειρεύουμε κοτόπουλο κοκκινιστό, με καπνιστή γλυκιά πάπρικα και πιπεριές Φλωρίνης. Ένα πεντανόστιμο μαμαδίστικο φαγητό, με μαλακά ζουμερά κομμάτια κοτόπουλο,πιπεριές, χυλωμένη σάλτσα ντομάτας και μοναδική γεύση και μυρωδιά καπνιστής πάπρικας.

Η συνταγή αυτή είναι μια ακόμα διαφορετική πρόταση για να φτιάξουμε το αγαπημένο στους περισσότερους, κοτόπουλο. Αυτό το μοναδικής νοστιμιάς φαγητό είναι ιδανικό, για το καθημερινό ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Είναι τόσο γευστικό που σίγουρα θα ξετρελάνει την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές, πουρέ, μακαρόνια και ότι άλλο βάλει η φαντασία και η διάθεσή σας. Ταιριάζει σχεδόν με κάθε είδους συνοδευτικό. Δοκιμάστε το!

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο. Αφού τα τσιγαρίσουμε καλά σβήνουμε με το κρασί.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες φρέσκες ντομάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες και τις τριμμένες. Συνεχίζουμε με την καπνιστή γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος ρίχνουμε το νερό και βράζουμε μέχρι το κοτόπουλο και το φαγητό μας να μείνει μόνο με την σάλτσα του. Όταν γίνει σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πάπρικα και πιπεριές

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πάπρικα και πιπεριές

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πάπρικα και πιπεριές

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Reggina Filippou

Close