Λικέρ-πικραμύγδαλο-συνταγή-

Λικέρ πικραμύγδαλο. Συνταγή για Παραδοσιακό λικέρ πικραμύγδαλο από την Ημαθία με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

    Για τον δεύτερο τρόπο

  • ζαχαρη 750 γραμμάρια

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ένα παραδοσιακό λικέρ από Ημαθία με πικραμύγδαλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρησιμοποιήσουμε κουκούτσια από βερίκοκα και θα σπάσουμε τα μισά. Τα σπασμένα κουκούτσια χωρίς το κέλυφος είναι στην ουσία το πικραμύγδαλο.

Θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας δύο τρόπους που μπορείς να φτιάξεις αυτό το αξεπέραστο παραδοσιακό λικέρ. Ο πρώτος τρόπος είναι με σιρόπι ενώ ο δεύτερος τρόπος με σκέτη ζάχαρη. Όποιον τρόπο κι αν διαλέξετε το λικέρ πικραμύγδαλο είναι ένα υπέροχο απεριτίφ που στην Ημαθία το φτιάχνουν χρόνια ολόκληρα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λικέρ πικραμύγδαλο:

Λικέρ-πικραμύγδαλο-συνταγή-

Εκτέλεση για τον πρώτο τρόπο που φτιάχνουμε λικέρ πικραμύγδαλο

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι ο εξής. Στο ένα λίτρο τσίπουρου χωρίς γλυκάνισο, χρησιμοποιούμε 140 κουκούτσια βερίκοκων. Από τα 140 κουκούτσια βερίκοκων σπάμε τα 40 διότι τα κουκούτσια βερίκοκων χωρίς το κέλυφός τους, είναι στην ουσία το πικραμύγδαλο.

Βάζουμε λοιπόν σε ένα γυάλινο βάζο το τσίπουρο, τα σπασμένα κουκούτσια και τα ολόκληρα κουκούτσια και αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 40 μέρες. Μετά τις 40 μέρες το σουρώνουμε.

Δείτε ακόμα Λικέρ φράουλα με βότκα

Στην συνέχεια φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε μετά τις 40 μέρες το σιρόπι με το μείγμα μας και τοποθετούμε το λικέρ μας σε γυάλινα μπουκάλια.

Εκτέλεση για τον δεύτερο τρόπο που φτιάχνουμε λικέρ πικραμύγδαλο

Ο δεύτερος τρόπος έχει ως εξής. Και πάλι σε 1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο βάζουμε τα κουκούτσια βερίκοκων. 100 ολόκληρα, 40 σπασμένα. Αυτήν την φορά προσθέτουμε την ζάχαρη. Αφήνουμε το λικέρ μας στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας το. Μόλις περάσουν οι 40 μέρες στραγγίζουμε το λικέρ μας και το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα.

Tips για το Λικέρ πικραμύγδαλο

Δεν χρειάζεται ψυγείο. Πίνεται και με παγάκια. Μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο λικέρ με βότκα ή άσπρο κονιάκ.

Λικέρ-πικραμύγδαλο-συνταγή-

Στο τρίτο βάζο είναι το λικέρ με τον δεύτερο τρόπο εκτέλεσης.

Η συνταγή είναι του φίλου μας Stavros Tsalampounis

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close