Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Στο σπίτι μας υπάρχει πάντα λικέρ καρύδι που είναι από τα αγαπημένα μου! Αρχοντικό λικέρ με φίνα γεύση και άρωμα, φτιάχνεται πολύ εύκολα στα μέσα του Μαΐου και απολαμβάνεται όλο τον χρόνο! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι υπομονή να ωριμάσει, η οποία όμως θα ανταμειφθεί με αυτό το τέλειο λικέρ που σερβίρεται άνετα πριν ή και μετά από ένα γεύμα!

 

Εκτέλεση :

Διαλέγουμε τρυφερά, πράσινα καρυδάκια πριν αρχίσουν να σκληρύνουν και να παίρνει την γνωστή του μορφή το κέλυφος.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Ιδανική εποχή είναι στα μέσα του Μαΐου, ανάλογα βέβαια και την περιοχή. Πλένουμε πολύ καλά τα καρυδάκια, απομακρύνουμε τυχόν σκουπιδάκια

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα. Φοράμε οπωσδήποτε γάντια, γιατί ο χυμός τους βάφει και δεν βγαίνει με τίποτα! Κόβουμε στην μέση κάθε καρυδάκι, η εικόνα του εσωτερικό του πρέπει να είναι όπως δείχνει η φωτογραφία.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Δειτε ακομα Δροσερό σπιτικό λικέρ σταφύλι!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Προσθέτουμε το ποτό ,

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

την ζάχαρη,

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

την κανέλα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

και τα καρφάκια γαρύφαλλου.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Κλείνουμε καλά το καπάκι και το αναδεύουμε.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Τοποθετούμε το βάζο σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος για 40 ημέρες το λιγότερο.

Δειτε ακομα Ιδιαίτερο ,γευστικό λικέρ μπανάνα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Κατά διαστήματα ελέγχουμε αν έλιωσε η ζάχαρη, αναδεύοντας το βάζο. Το χρώμα του γίνεται σκούρο μέρα με την ημέρα. Αν δεν λιώσει η ζάχαρη στις 40 ημέρες, το αφήνουμε όσες ημέρες χρειαστεί. Μόλις είναι έτοιμο, ανοίγουμε το βάζο και το σουρώνουμε σε τουλπάνι ή σε διπλωμένο τούλι το λικέρ.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Αφαιρούμε τα καρυδάκια που είναι πλέον εντελώς μαύρα και το ξανά σουρώνουμε αρκετές φορές ακόμη (3-4) να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα και να μείνει μόνο το ποτό. Αποθηκεύουμε το λικέρ σε γυάλινες καράφες και το απολαμβάνουμε με ένα πάγο στο ποτήρι!

Στην υγειά σας!!!!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της συνταγής το έφτιαξα σε μεγάλη ποσότητα μια και είναι από τα ιδανικά λικέρ που μπορούμε να προσφέρουμε σαν δώρο!

Καλή επιτυχία !

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

 

 

Close