Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό

Η τέλεια παραδοσιακή συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι, πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας! Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι σπυρωτό και απολαύστε το φαγητό σας! Απλό και νόστιμο!

Υλικά :
• 1 κιλό μοσχάρι χτένι ή κιλότο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1-2 καρότα ψιλοκομμένα
• 5 ντομάτες τριμμένες
• ½ ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1-2 φύλλα δάφνης
• Αλάτι και πιπέρι
• Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Ελαιόλαδο
• Νερό

Δείτε επίσης Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με λαχανικά

Εκτέλεση :
Πλένουμε το κρέας, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας (περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί ρίχνοντας το σιγά σιγά. Προσθέτουμε το καρότο, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και την αφήνουμε να πάρει βράση για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε χλιαρό νερό και σιγομαγειρεύουμε. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει επιθυμητά το κρέας και μείνει με σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι σπυρωτό. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα πάνω στο κρέας.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστόΜαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό

Αρετή Παπαδοπούλου
Αρετή Παπαδοπούλου

Είμαι η Αρετή Παπαδοπούλου ,Δημοτική υπάλληλος και μητέρα 2 αγοριών και ζω στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας. Η αγάπη και το μεράκι μου για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσω την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Επίσης πολλές είναι οι αναφορές στις συνταγές μου, στα ιστολογία μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη. Οι συνταγές μου απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας καθώς είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα γλυκά του κουταλιού και τα λικέρ!Θα τα λέμε και από δω κάθε Δευτέρα!


Close