Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό

Η τέλεια παραδοσιακή συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι, πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας! Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι σπυρωτό και απολαύστε το φαγητό σας! Απλό και νόστιμο!

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κρέας, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας (περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί ρίχνοντας το σιγά σιγά. Προσθέτουμε το καρότο, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και την αφήνουμε να πάρει βράση για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε χλιαρό νερό και σιγομαγειρεύουμε. Προς το τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει επιθυμητά το κρέας και μείνει με σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι σπυρωτό. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα πάνω στο κρέας.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστόΜαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μοσχαράκι κοκκινιστό

Close