ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ?
Υλικά για τη ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό 180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 150 ml σπορέλαιο 1 τσιμπιά αλάτι Υλικά για τη γέμιση:
350 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο 350 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο 3 αυγά 150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες, κομμένο σε κυβάκια 200 ml κρέμα γάλακτος λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Επιπλέον:
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλάκι γλυκού νερό για επάλειψη Μέθοδος Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής: Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι και το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη.
Για τη γέμιση τώρα:
Απλώς ρίχνουμε όλα τα υλικά (φέτα, gouda, 3 αυγά, ζαμπόν ψιλοκομμένο, κρέμα γάλακτος και πιπέρι) σε μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογεννοποιηθούν.
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά!!!Garyfalia Pogka