Συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά

Τα φρέσκα ζυμαρικά δεν είναι τόσο δύσκολα στην παρασκευή τους.Είναι σαφώς πιο υγιεινά και αξίζει να τα δοκιμάσετε για να διαπιστώσετε πόσο πιο νόστιμα είναι,από αυτά του εμπορίου.

pasta

 

Υλικά συνταγής:
 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 4 αυγά
νερό

Οδηγίες:

Τοποθετείτε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνετε μια τρύπα στην μέση.Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε στην λακκούβα του αλευριού.Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.

Σκεπάζετε με μεμβράνη την ζύμη για να ξεκουραστεί.Χωρίζετε την ζύμη σε 4 μπάλες,την σκεπάζετε με μεμβράνη και την βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε κάθε μπάλα σε φύλλο με τον πλάστη,αλευρώνοντας την πρώτα.
Το πάχος του φύλλου εξαρτάται από το πόσο χοντρά θέλετε τα ζυμαρικά σας.

Βράζετε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά,αναλόγως το πάχος τους.

 

Περισσότερες συνταγές θα βρείτε εδώ

Σάλτσες για να συνοδέψετε τα ζυμαρικά σας θα βρείτε εδώ

 

Close