Τα φρέσκα ζυμαρικά δεν είναι τόσο δύσκολα στην παρασκευή τους.Είναι σαφώς πιο υγιεινά και αξίζει να τα δοκιμάσετε για να διαπιστώσετε πόσο πιο νόστιμα είναι,από αυτά του εμπορίου.

pasta

Υλικά συνταγής:  500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  4 αυγά νερό

Οδηγίες:

Τοποθετείτε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνετε μια τρύπα στην μέση.Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε στην λακκούβα του αλευριού.Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.

Σκεπάζετε με μεμβράνη την ζύμη για να ξεκουραστεί.Χωρίζετε την ζύμη σε 4 μπάλες,την σκεπάζετε με μεμβράνη και την βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγετε κάθε μπάλα σε φύλλο με τον πλάστη,αλευρώνοντας την πρώτα. Το πάχος του φύλλου εξαρτάται από το πόσο χοντρά θέλετε τα ζυμαρικά σας.

Βράζετε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά,αναλόγως το πάχος τους.

Περισσότερες συνταγές θα βρείτε εδώ

Σάλτσες για να συνοδέψετε τα ζυμαρικά σας θα βρείτε εδώ