Τα φρέσκα ζυμαρικά δεν είναι τόσο δύσκολα στην παρασκευή τους.Είναι σαφώς πιο υγιεινά και αξίζει να τα δοκιμάσετε για να διαπιστώσετε πόσο πιο νόστιμα είναι,από αυτά του εμπορίου.
Υλικά συνταγής:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
νερό
Οδηγίες:
Τοποθετείτε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνετε μια τρύπα στην μέση.Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε στην λακκούβα του αλευριού.Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.
Σκεπάζετε με μεμβράνη την ζύμη για να ξεκουραστεί.Χωρίζετε την ζύμη σε 4 μπάλες,την σκεπάζετε με μεμβράνη και την βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγετε κάθε μπάλα σε φύλλο με τον πλάστη,αλευρώνοντας την πρώτα.
Το πάχος του φύλλου εξαρτάται από το πόσο χοντρά θέλετε τα ζυμαρικά σας.
Βράζετε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά,αναλόγως το πάχος τους.
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε εδώ
Σάλτσες για να συνοδέψετε τα ζυμαρικά σας θα βρείτε εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες