Η Λίτσα είναι κορίτσι μάλαμα!!!!!Τα φαγητά της και οι συνταγές της είναι μούρλια!!!!
Για να σας το πω με λίγα λόγια,θυμάστε που γυρνούσαμε από το σχολείο και μοσχοβολούσε από την είσοδο σπιτικό φαγητό και λιποθυμούσαμε μόνο με τη μυρωδιά???Ε αυτό ακριβώς!!
Δοκιμάστε τις συνταγές της και θα με θυμηθείτε!!!!
Η Λίτσα έχει πάρα μα πάρα πολλές ωραίες συνταγές που θα τις βρείτε όλες συγκεντρωμένες στην ομάδα της, που ονομάζεται πως αλλιώς … Η κουζίνα της Λίτσας!
Πατήστε ΕΔΩ και γίνεται μέλος της πιο όμορφης παρέας!
Τυροπιτα στριφτη
Βουτυρώνουμε το φύλλο. (έχουμε λιώσει βούτυρο μαζί με λαδάκι). Διπλώνουμε στην μέση και βουτυρώνουμε πάλι. Τρίβουμε τυρί και το στρίβουμε σε μπαστούνι. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και λάδι. Έτοιμη για τον φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα.
Γλυκό πορτοκαλι
Υλικά
(για 40 κομμάτια)
πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα πορτοκάλια. Το ξύσμα δεν το πετάμε το ξηραίνουμε και το χρησιμοποιούμε σε γλυκά και φαγητά. Παίρνουμε 2 κατσαρόλες με νερό τα βάζουμε στην μια και μόλις πάρει βράση τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην άλλη. Αυτό το κάνουμε 5 φορές για να ξεπικρίσουν καλά τα πορτοκάλια. Μετά τα βάζουμε σε τραπεζομάντιλο να στραγγίξουν. Κόβουμε το κάθε πορτοκάλι σε 8 κομμάτια. Με ψαλίδι κόβουμε το νεύρο από πάνω. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα ίσα ίσα μέχρι να τελειώσουμε το ψαλίδισμα. Το ξαφρίζουμε πολύ καλά. Δένουμε καλά το σιρόπι και πριν το τέλος βάζουμε τον χυμό από μισό λεμονί. Γεμίζουμε τα βάζα.
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Υλικά:
1 γιαούρτι των 200 γρ (όχι στραγγιστό)
350 γρ φέτα (για την μια δόση)
3 αυγά το 1 για το έλλειμμα.
στο κουπάκι από το γιαούρτι μισό λάδι μισό βούτυρο(για διπλή δόση).
αλάτι /πιπέρι
Αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις με μπεικιν παουντερ μέσα 3 κουταλάκια του γλυκού.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή άλλα να μην κολλάει στα χέρια.
Εκτέλεση
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ (εγώ έκανα δυο δόσεις) προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφού το ζυμώσουμε το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Χτυπάμε 2 αυγά μέσα τρίβουμε την φέτα και προσθέτουμε το πιπέρι. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους (όχι πολύ μικρές άλλα ούτε και μεγάλες). Ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε την γέμιση. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα αλείφουμε με αυγό. Η μια δόση βγάζει 30 τυροπιτάκια.
Γλυκιά κολοκυθόπιτα της Λίτσας
Κίτρινη κολοκύθα.
Τρίβουμε το κολοκύθι με κουτάλι βάζουμε λίγο αλάτι και το τρίβουμε πολύ καλά.Το ξεπλένουμε και το στύβουμε με το χέρι μας. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ζάχαρη αναλόγως με το πόσο γλυκιά την θέλουμε. Για μια μέτρια κολοκύθα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, 1 κουτάλι της σούπας κανέλα, λίγο λάδι. Ανοίγουμε τα φύλλα μας βάζουμε κάτω στο ταψί 2 φύλλα, μετά βάζουμε την μισή γέμιση, άλλα 2 φύλλα την άλλη μισή γέμιση και κλείνουμε με 2 φύλλα. Λαδώνουμε καλά χαράζουμε σε κομμάτια ραντίζουμε με νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και καρύδι ψιλοκομμένο. Για όσους δεν ξέρουν να ανοίγουν φύλλο μπορείτε να βάλετε έτοιμο χωριάτικο για πίτα. Αν προσθέσετε σταφίδες πρέπει πρώτα να τις βάλετε στο νερό να φουσκώσουν για καμιά ώρα και μετά σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.
1 κιλό μοσχάρι ελιά,χωρίς κόκκαλο.
2 κρεμμύδια ξερά.
αλάτι,πιπέρι,πελτέ ντομάτας.
λάδι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κρεμμύδι, και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι μόλις γυαλίσει καλά, βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο,και προσθέτουμε τον πελτέ,διαλυμένο μέσα σε λίγο νερό. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, νερό,και αφήνουμε να βράσει καλά. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το λάχανο κομμένο χοντρές λωρίδες, σκεπάζουμε,και αφήνουμε να βράσει. Συμπληρώνουμε νερό ανά διαστήματα,μέχρι να βράσει το λάχανο,και να μείνει με την σαλτσούλα του.
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Υλικά:
1300 γρ φράουλες.
1 κιλο ζάχαρη.
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ έβαλα τις φράουλες και τις ζούληξα με το χέρι. Τις έβαλα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το λεμόνι και τις ξάφρισα καλά, ανακάτευα με την κουτάλα μέχρι να δέσει. Όταν χώριζε στον πάτο της κατσαρόλας,την τράβηξα από την φωτιά.
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι,1 ματσάκι σέσκουλα,ότι άλλο μυρωδικό βρούμε (παπαρούνες,λάπατα),1 ματσάκι κρεμμυδάκια,1 κρεμμύδι ξερό,3 πράσα(το άσπρο μόνο),άνηθο,μαϊντανό,αλάτι, πιπέρι, φέτα, 3 αυγά, βούτυρο (κατά προτίμηση γίδινο),λάδι.
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι,το πλένουμε καλά,και με λίγο αλάτι το τρίβουμε. Το ξεπλένουμε, και το στύβουμε καλά. Προσθέτουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, τα σέσκουλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά. Έχουμε έτοιμο το ζυμάρι μας που ξεκουράζεται και σε ένα μπρίκι, λιώνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι. Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα (κάποτε την έκανα με 9 και την γέμιση σε δυο στρώσεις) τώρα κάνω 6 και είναι εξίσου τελεία και πιο ξεκούραστη. Στο κάθε φύλλο ρίχνουμε βούτυρο με λάδι που έχουμε στο μπρίκι,και στρώνουμε την γέμιση. Τα άλλα 3 φύλλα από επάνω, πάλι λαδωμένα και στο τέλος την αλείφουμε όλη, με το βούτυρο. την ραντίζουμε με νεράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι,το πλένουμε καλά,και με λίγο αλάτι το τρίβουμε. Το ξεπλένουμε, και το στύβουμε καλά. Προσθέτουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, τα σέσκουλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά. Έχουμε έτοιμο το ζυμάρι μας που ξεκουράζεται και σε ένα μπρίκι, λιώνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι. Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα (κάποτε την έκανα με 9 και την γέμιση σε δυο στρώσεις) τώρα κάνω 6 και είναι εξίσου τελεία και πιο ξεκούραστη. Στο κάθε φύλλο ρίχνουμε βούτυρο με λάδι που έχουμε στο μπρίκι,και στρώνουμε την γέμιση. Τα άλλα 3 φύλλα από επάνω, πάλι λαδωμένα και στο τέλος την αλείφουμε όλη, με το βούτυρο. την ραντίζουμε με νεράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Η πρώην του Πέτρου επιστρέφει και χτυπάει την Αλίκη
- Χριστουγεννιάτικη Chic μάλλινη διακόσμηση : Ιδέες για να δημιουργήσετε μια μαγική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας
- Γιώργος Δασκαλάκης : Οι προφητικοί στίχοι του τραγουδιού του που κυκλοφόρησε 5 ημέρες πριν φύγει από τη ζωή
- Πέθανε ο τραγουδιστής Γιώργος Δασκαλάκης
- Καιρός : Έρχονται Χιόνια σε όλη την Ελλάδα από 8 Δεκέμβρη