Μέτα τις αλμυρές συνταγές από τη φίλη μου τη Λιτσα που σας άρεσαν πολύ (όσοι δεν τις είδατε μπορείτε να τις βρείτε πατώντας ΕΔΩ ) σας έχουμε γλυκάκια εύκολα και μαμαδίστικα!!!
Η Λιτσα έχει πάρα μα πάρα πολλές ωραίες συνταγές που θα τις βρείτε όλες συγκεντρωμένες στην ομάδα της, που ονομάζεται πως αλλιώς … Η κουζίνα της Λίτσας!
Πατήστε ΕΔΩ και γίνεται μέλος της πιο όμορφης παρέας!
ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ
.ΥΛΙΚΑ:
1 φαρινα κοκκινη.
1/2κιλο ινδικη καρυδα.
1/2κιλο ζαχαρη αχνη.
5 αυγα
.1 κουταλια της σουπας βουτυρο.
1 χαρτακι μπεκιν
.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:δουλευουμε ολα τα υλικα μαζι,πολυ καλα.πλαθουμε μπαλακια,και ψηνουμε σε μετριο φουρνο,στουσ 175β για 15λ .τα τυλιγουμε ζεστα σε καρυδα.εχουμε σε μπωλ καρυδα,και μολις τα βγαλουμε τα περναμε,οπως κανουμε και στους κουραμπιεδε. αν θελετε,τα αφηνετε ετσι.
ΓΛΥΚΟ,ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ
1/2 φλυτζανι του τσαγιου γαλα.
1/2 βιταμ.
2 φλυτζανες του τσαγιου ζαχαρη.
5 αυγα.
1 φλυτζανι του τσαγιου σκουλικακι.
1 φλυτζανι του τσαγιου ινδικη καρυδα.
2 φλυτζανια του τσαγιου αλευρι.
1 χαρτακι μπεκιν.
ΣΙΡΟΠΙ:2 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη.
2,1/2 φλυτζανια του τσαγιου νερο
.βραζουμε για 5λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:δουλευουμε το βουτυρο με την ζαχαρη και τα αυγα, πολυ καλα.ριχνουμε το γαλα,το σκουλικακι,την καρυδα,και στο τελος το αλευρι με το μπεκιν.σε βουτυρωμενο ταψακι,ψηνουμε σε 180β,για 1ωρα περιπου.το σιροπι ζεστο,το γλυκο κρυο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ,
ΥΛΙΚΑ:
1 πλακα βιταμ των 250γρ,σε θερμοκρασια δωματιου.
2 κουπες ζαχαρη.
1 κουπα γαλα.
5 αυγα.
2 βανιλιες.
1 φαριναπ,,,αν δεν εχουμε, αλευρι μαλακο 3 κουπες,και 3 κουταλακια μπεκιν.
1 κουπα βυσσινα,η κερασια,η σταφιδες,η αποξηραμενα φρουτα,οπως δαμασκηνα,βερυκοκα κομμενα κοματακια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
στο μιξερ,κτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο,να ασπρισει καλα.βαζουμε τα αυγα,το γαλα,τις βανιλιες.μεσα στο αλευρι εχουμε βαλει τα φρουτα(κι αυτο,για να μην πανε στον πατο ψηνοντας).προσθετουμε και το αλευρι.σε φορμα βουτυρωμενη και αλευρωμενη,βαζουμε το μιγμα,και στον φουρνο στους 180β,για 1 ωρα.προσοχη……….δεν ανοιγουμε τον φουρνο,γιατι θα μας καθησει το κεικ.αφηνουμε λιγο να κρυωσει και ξεφορμαρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΕΝΟΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτηρι,μισο-μισο,βουτυρο με λαδι.
2 ποτηρια σιμιγδαλι χονδρο.
3 ποτηρια ζαχαρη.
4 ποτηρια νερο.
1 ξυλο κανελας,1 φλουδα λεμονιου.εαν θελουμε προσθετουμε καρυδια,η σταφιδες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
βαζουμε το βούτυρο με το λάδι σε κατσαρόλα,προσθέτουμε το σιμιγδάλι,και με ξύλινη κουτάλα,το καβουρντιζουμε.σε αλλη κατσαρόλα διπλα,εχουμε βάλει την ζαχαρη με το νερο,1 ξυλο κανελας και 1 φλούδα λεμονιού,και αφηνουμε να βρασει.οταν το σιμιγδαλι ειναι έτοιμο(να εχει παρει ενα ανοικτο καφε χρωμα),με πολυ προσοχη,γιατι πιτσιλάει(μην καουμε),και έχοντας κατεβάσει το ματι στο 4(με μεγιστο το 9),αρχιζουμε και δουλεύουμε,μεχρι να δουμε να ξεχωριζει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.τραβαμε απο την φωτια,βαζουμε μια πετσετουλα επανω,και αφηνουμε λιγο να φουσκωσει.το βαζουμε στην φορμα,στο ταψι,η οπου αλλού μας βολεύει,και ρίχνουμε απο πάνω κανελα.τρωγεται και ζεστο και κρυο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
σε μπλεντερ,βαζουμε 300γρ φραουλα,200γρ ζαχαρη,και γεμιζουμε με παγο.χτυπαμε,και ετοιμη.
ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
300γρ μπισκοτα πτι-μπερ
1/2κιλ γαλα
3 κουτ του γλυκου κονιακ
1/4βουτυρο γαλακτος
1/2κιλ αχνη
3 αυγα
2 βανιλιες , κακαο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κτυπαμε το βουτυρο με την αχνη.προσθετουμε τα αυγα και τις βανιλιες.εχουμε ετοιμη την κρεμα μας,την οποια χωριζουμε σε 2 μερη.στην μιση προσθετουμε κακαο,μεχρι να σκουρηνει.σε φορμα μακροστενη,στρωνουμε μια στρωση μπισκοτα,τα οποια τα εχουμε βαλει πρωτα στο γαλα με το κονιακ μεσα.βαζουμε την ασπρη κρεμα πρωτα,μετα παλι μπισκοτα,την κρεμα με το κακαο,και πασπαλιζουμε με τρουφα.την βαζουμε στην καταψυξη,και εκει την αφηνουμε μεχρι να τελειωσει,οπως το παγωτο
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
2 ΚΙΛ.ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ.
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΛΑΔΙ ΡΑΦΙΝΕ.
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΝΙΑΚ.
2 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΔΑ.
1/2 ΚΙΛ.ΖΑΧΑΡΗ.1 ΧΑΡΤΑΚΙ ΜΠΕΚΙΝ.
1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ.
1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ.
1/2 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ.
ΜΟΥΣΤΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ. (ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΣΤΟ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ,ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΔΑ.Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΗ,ΙΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΑΙ.ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 30λ.
Λουκουμαδες
ΣΕ ΜΠΩΛ ΠΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΕΥΡΙ,ΠΕΡΙΠΟΥ 1/2,ΚΙΛΟ.
1/2 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ.
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ.
ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΥΛΟ,ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΠΗΚΤΟ.
ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
ΣΙΡΟΠΙ.
ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ,ΒΑΖΟΥΜΕ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΛΙ,1ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ,3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ.
ΟΤΑΝ Ο ΧΥΛΟΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ(ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ),ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΛΑΔΙ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ.ΤΑ ΓΥΡΝΑΜΕ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΥΣΟΞΑΝΘΟ ΧΡΩΜΑ,ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ..ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ,ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες