Συνταγή για αφράτα μαμαδίστικα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά, με λεμονάτες πατάτες φούρνου για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας και το Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά:
Για τις πατάτες:
Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων έρχεται σε εξελιγμένη έκδοση από τον Γιώργο Ζώλη. Μαμαδίστικα, αφράτα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά για μικρούς και μεγάλους, με απλά μυρωδικά και λεμονάτες πατάτες φούρνου με θυμάρι που ταιριάζουν με όλα. Ο Γιώργος Ζώλης μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για αφράτα μπιφτέκια φούρνου για να μην μας αρπάξουν οι πατάτες πριν προλάβουν να μας ψηθούν τα μπιφτέκια.
Τα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Δεν είναι λίγα τα παιδάκια που μπορεί να μην τρώνε κρέας, αλλά το μπιφτέκι ή τα σπιτικά σνίτσελ θα τα δοκιμάσουν πιο εύκολα.
Ο Γιώργος Ζώλης ετοίμασε για εμάς τα πιο καλομαγειρεμένα αφράτα μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες. Επίσης θα δούμε παρέα το μυστικό για να ψηθούν οι πατάτες στην ώρα τους, χωρίς να επιπλέουν στο νερό, κάνοντας παράλληλα τραγανή κρούστα σε σημεία, χωρίς να μας αρπάξουν, πριν ψηθούν τα μπιφτέκια. Το τέλειο μεσημεριανό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες του Γιώργου Ζώλη για το μεσημεριανό:

Recipe ingredients
burger patties 750g minced beef 250g wet bread (weigh it wet) 1 large onion mashed or two small ones
10 sprigs of parsley 50g of olive oil 1-2 tablespoons of vinegar
Salt Pepper Thyme or oregano
Potatoes
1 kilo of potatoes 1 lemon 70g of olive oil 1 glass of wine water
2 cloves of garlic Salt Pepper Oregano or thyme
First, bake the potatoes for at least an hour at 200 degrees And after they soften, put the burgers and bake for another 30-40 minutes.

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια
Σε ένα μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι, το ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο με τα χέρια, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Επίσης προσθέτουμε τον καλά ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας για 3-4 λεπτά. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, έτσι ώστε να βγουν τα αρώματα των υλικών.

Εκτέλεση για τις πατάτες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Μαρινάρουμε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις τις πατάτες, προτού βάλουμε τα μπιφτέκια.

Εκτέλεση
Όσο ψήνονται οι πατάτες πλάθουμε τα μπιφτέκια, σε μπιφτέκια των 150 γραμμαρίων. Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και βάζουμε από πάνω τα μπιφτέκια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά.
Tips
Αντί για 1 μεγάλο κρεμμύδι στα μπιφτέκια μπορούμε να βάλουμε 2 μικρά. Αντί για θυμάρι στα μπιφτέκια και στις πατάτες μπορούμε να βάλουμε ρίγανη. Το σκόρδο στις πατάτες είναι προαιρετικό.

Δείτε τη συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr