Συνταγες για να μαγειρεψετε μαζι με τα παιδια!

Φοβερό παιχνίδι… Να μαγειρεύεις το φαγητό σου! Πείθεις και το πιο δυσκολο παιδι να φαει!!!!
Δείτε εύκολες και νόστιμες συνταγές για μικρούς master shef!!!!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΟΜΕΛΕΤΑ 450Χ450
6 αβγά
Λίγο γάλα
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Τριμμένο τυρί Gouda
3 καρότα
4 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το μπέικον
2. Βάλτε το παιδάκι…για να σας βοηθήσει, να καθαρίσει τα καρώτα με το ειδικό εργαλείο που δεν κόβει.
3. Τρίψτε τα καρότα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίστε τα τριμμένα καρότα, το κρεμμύδι και το μπέικον. Μόλις μαλακώσουν, αδειάστε τα σε ένα πιάτο.
4. Παρακαλέστε το παιδάκι να σπάσει τα αβγά σε ένα μπολ.
5. Ρίξτε στο μπολ το αλατάκι, το πιπέρι, το γάλα και χτυπήστε τα.
6. Αδειάστε το μίγμα της ομελέτας στο τηγάνι να ψηθεί. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίξτε από πάνω τα καρότα, το κρεμμύδι το μπέικον και το τριμμένο τυρί.
7. Όταν λιώσει το τυρί, διπλώστε την ομελέτα στα δυο, βάλτε τη σε πιατέλα και πηγαίνετε τη στο τραπέζι μαζί με το παιδί, γιατί είναι δικό του κατόρθωμα και είναι πολύ υπερήφανο τώρα!
ΨΑΡΑΚΙ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ -FISH FINGERS
Συνταγες για να μαγειρεψετε μαζι με τα παιδια!
400γραμμ. φιλέτο φρέσκου γαλέου, ή κατεψυγμένου
100γραμμ. αλεύρι
125γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
150ml κρέμα γάλακτος, ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 αβγό
100ml λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κόψτε το φιλέτο σε μπαστουνάκια των 2 εκατοστών πάχους.
2. Βάλτε σε ένα μπολ τη φρυγανιά και σε ένα άλλο μπολ τα επόμενα 7 υλικά.
3. Παρακαλέστε το παιδάκι να αδειάσει το μπολ με τα 7 υλικά στη φρυγανιά και να τα ανακατέψει πολύ καλά.
4. Βάλτε το αλεύρι σε μπολ.
5. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τη κρέμα γάλακτος, ή το γάλα και το αβγό και χτυπήστε τα.
6. Βάλτε δίπλα σας μια πιατέλα.
7. Πέστε στο παιδάκι, αφού του δείξετε, να αλευρώνει ένα-ένα τα ψαράκια και να σας τα δίνει. Εσείς θα τα βουτάτε στο μίγμα με το γάλα, θα τα κυλάτε στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα και θα τα ακουμπάτε στην πιατέλα.
8. Όταν τελειώσετε το πανάρισμα σε όλα τα ψαράκια, θα τα τηγανίσετε σε καυτό λάδι και θα τα ακουμπήσετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Την επομένη, όλο το νηπιαγωγείο θα μάθει τη συνταγή για τα φις-φίνγκερς.
ΣΠΙΤΙΚΑ MARSHMALLOWS
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ 450X450
(ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙΑ)
3 φακελάκια ζελατίνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού παγωμένο νερό
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κορν-φλάουρ
Λίγο λάδι για λάδωμα
6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε ½ φλιτζάνι παγωμένο νερό στο κάδο του μίξερ και αδειάζουμε τα 3 φακελάκια ζελατίνης να φουσκώσουν, για 10 λεπτά περίπου.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη γλυκόζη, το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη και το αλατάκι. Ανάβουμε την εστία σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά.
3. Απομακρύνουμε το παιδάκι από κοντά μας, ξεσκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το βράζουμε για 7-8 λεπτά ακόμα. Η ζάχαρη θα έχει λειώσει και το μίγμα θα κάνει πολλές φουσκαλίτσες.
Θα είναι στο στάδιο της καραμέλας.
4. Αδειάζουμε τη καραμέλα στο κάδο του μίξερ που έχουμε τη ζελατίνη και σε χαμηλή ταχύτητα, αρχίζουμε να τα χτυπάμε. Δυναμώνουμε τη ταχύτητα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για 12-15 λεπτά. Τώρα το μίγμα, θα είναι πηχτό και γυαλιστερό.
5. Προσθέστε τη βανίλια, χτυπήστε τα για λίγο ακόμα και φωνάξτε το παιδάκι κοντά σας.
6. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψί σιλικόνης, ή ένα τάπερ. Βάλτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν-φλάουρ και ζητήστε από το παιδί, να σας τα ανακατέψει.
7. Πασπαλίστε το λαδωμένο σκεύος με λίγο από το μίγμα της ζάχαρης και ανακινήστε το ταψί για να πουδραριστεί ολόκληρο.
8. Με μια λαδωμένη σπάτουλα, αδειάστε τη μισή ποσότητα της καραμέλας που έχετε στο κάδο. Ρίξτε 3 διάσπαρτες σταγόνες χρώματος, δώστε στο παιδάκι τη σπάτουλα να κάνει κυματιστά σχέδια. Αδειάστε την υπόλοιπη καραμέλα στο ταψί, ρίξετε το υπόλοιπο χρώμα και πάλι το παιδάκι θα κάνει τα σχέδια.
9. Πασπαλίστε ελαφρώς όλη την επιφάνεια με το μίγμα της ζάχαρης.
10. Αφήστε το ταψί με τη καραμέλα στον πάγκο της κουζίνας ξεσκέπαστο για 4 ώρες τουλάχιστον, ή ακόμα καλύτερα, όλη τη νύχτα.
11. Την επομένη αναποδογυρίστε το και βάλτε το παιδάκι με ένα ψαλίδι χαρτοκοπτικής που έχει κοίλες μύτες για να μη τραυματιστεί, να κόψει τη καραμέλα σε κομμάτια, όπως του αρέσει. Για μικρότερο παιδάκι, δώστε του να κόψει, με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα.
12. Κάθε κομμάτι που θα κόβει, θα το ζαχαρώνει στο μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη (εάν δεν σας φτάνει η ζάχαρη προσθέστε κι άλλη) και θα το βάζει σε ένα βάζο με καπάκι, ή σε ένα τάπερ.
Οι καραμέλες κλεισμένες σε βάζο, ή σε τάπερ, διατηρούνται πάνω από 3 εβδομάδες…εάν προλάβουν!
Σημ: Κανονικά τα marshmallows, κόβονται σε τετράγωνα κομμάτια των 2,5 εκατοστών. Ή με μικρά κουπ-πατ σε ότι σχήμα θέλουμε, ή αντί να αδειάσουμε τη καραμέλα στο ταψί, τη βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε μέσα στο ταψί στρογγυλά μπαστούνια 2 εκατοστών διαμέτρου περίπου και σε απόσταση 1 εκατοστού το ένα από το άλλο. Όταν περάσει ο χρόνος, τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών.
ΑΣΤΕΙΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ 450Χ450
Για την πιατέλα με τα ντοματίνια,
1. Πλένετε τα ντοματίνια, τα στραγγίζετε σε χαρτί και τα βάζετε σε μπολ.
2. Βράζετε τα καρωτάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα σε ένα μπολ.
3. Βάζετε και μερικές ελίτσες χωρίς κουκούτσι, σε ένα τρίτο μπολ.
4. Φτιάχνετε μια νόστιμη σάλτσα γιαουρτιού, αναμειγνύοντας,
½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιχτό
¼ φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
Αλατάκι
5. Ζητάτε από το παιδάκι σας, να στολίσει την πιατέλα με τα λαχανικά, σαν μια αστεία φατσούλα.
6. Μοιράζετε τη σάλτσα του γιαουρτιού σε 2 ατομικά μπολάκια με 2 κομμένες ελιές, για να είναι τα μάτια από τις φατσούλες.
Σημ: Στη σάλτσα γιαουρτιού, για τους μεγάλους και γιατί όχι και για τα παιδιά, αν τους αρέσει η μυρωδιά του σκόρδου, προσθέτω λίγο σκόρδο σε σκόνη, λίγη γλυκιά πάπρικα για χρώμα και λίγο πιπεράκι.
Είναι πολύ ωραίο και ελαφρύ ντιπ, για ωμά λαχανικά και τσιπς.
Για την πιατέλα με το μπρόκολο,
1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις φουντίτσες από το μπρόκολο τόσο, ώστε να κρατάνε λίγο, βράζουμε και τα καρώτα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε χώρια σε μπολ για να δημιουργήσει ο καλλιτέχνης μας.
Μπορείτε να βράσετε και πατάτες…για λευκά μαλλιά και φασολάκια φρέσκα, για πράσινα μαλλιά και ότι άλλο θέλετε να φάει το παιδάκι μέσω του παιχνιδιού.
Η γνώμη μου είναι, ότι στις σαλάτες μη βάζετε λάδι, είναι πιο εύκολο για εκείνο να παίρνει με τα χεράκια του το λαχανικό, να το βουτάει στη σάλτσα και να το τρώει.
ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΦΡΟΥΤΑ 450Χ450
Κόψτε σε ένα μπολ φρούτα τις εποχής, ζητήστε από το παιδάκι να τα στολίσει σε μια πιατέλα και συνοδέψτε τα με γιαούρτι με φράουλες, ή με άλλα φρούτα, όπως ροδάκινα, μπανάνα, ανανά κ.λ.π.
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
220γραμμ. γιαούρτι στραγγιχτό
¼ φλιτζάνι του τσαγιού τυρί κρέμα
1-3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ζητήστε από το παιδάκι να ρίξει στο μίξερ, όλα τα υλικά εκτός από τις φράουλες. Χειριστείτε εσείς το μίξερ και χτυπήστε καλά τα υλικά.
2. Όταν βεβαιωθείτε ότι αναμείχθηκαν καλά, προσθέτετε τις φράουλες και τα χτυπάτε όλα μαζί.
3. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά.
ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΩΣΑΪΚΟ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΛΥΚΟ 450Χ450
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 φλιτζάνια του τσαγιού Coco Pos (δημητριακά με σοκολάτα)
½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
200γραμμ. Βούτυρο
250γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
2 κουταλιές της σούπας πολύχρωμη τρούφα
Μερικά καραμελάκια σμάρτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ζητήστε από το παιδάκι να σπάσει τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ.
2. Μόλις σπάσει τα μπισκότα, ζητήστε του να ρίξει μέσα τα coco pos, την τριμμένη καρύδα, τα ψιλοκομμένα καρύδια, που θα του τα έχετε βάλει ήδη σε μπολάκια να περιμένουν και να τα ανακατέψει καλά.
3. Εσείς, μέχρι να τελειώσει το παιδί με όλα αυτά που του έχετε αναθέσει, θα βάλετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη γλυκόζη να λειώσει σε μέτρια θερμοκρασία και θα προσθέσετε τη σοκολάτα, να λειώσει και αυτή, ανακατεύοντας συνέχεια.
4. Στρώστε μια φόρμα παραλληλόγραμμη για ψωμί με λαδόκολλα.
5. Αδειάστε το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα των μπισκότων, ανακατέψτε τα καλά και αδειάστε το υλικό στη φόρμα. Στρώστε το με την ανάποδη ενός κουταλιού.
6. Ήρθε πάλι η ώρα του παιδιού. Θα πασπαλίσει το γλυκό με τη πολύχρωμη τρούφα και θα ρίξει διάσπαρτα τα σμάρτις. Θα τα πιέσει με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσουν στο γλυκό.
7. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα και έπειτα κόψτε το σε φέτες.

Close