Τα πιο αφρατα και λαχταριστα μπισκοτακια με Κασέρι και Πάπρικα!

Αυτά τα απίθανα αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα, Είναι όσο πικάντικα πρέπει για να να ανοίγει η όρεξη προτού καθίσουμε στο τραπέζι. 

 Για τα αλμυρά μπισκότα με κασέρι και πάπρικα χρειάζομαι:
Υλικά (για 25 τεμάχια):

200 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου),
2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις),
1 φλ. τριμμένο κασέρι (στην χονδρή πλευρά του τρίφτη),
1 αυγό,
1 κοφτή κ.γλ. αλάτι,
1 κοφτή κ. γλ. baking powder,
λίγη πάπρικα για το πασπάλισμα.

Τρόπος παρασκευής:

Αναμιγνύω το βούτυρο με το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Τα πιο αφρατα και λαχταριστα μπισκοτακια με Κασέρι και Πάπρικα!

Προσθέτω το αυγό και το κασέρι κι ανακατεύω ξανά. Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω παρμεζάνα ή γραβιέρα στην θέση του κασεριού γιατί η γεύση θα αλλοιωθεί και δεν θα έχει την ίδια ένταση (την έχω πατήσει και ξέρω). 

Τα πιο αφρατα και λαχταριστα μπισκοτακια με Κασέρι και Πάπρικα!

Αφήνω την ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη μέσα σε μεμβράνη για 2-3 ώρες. 

Πλάθω τα αλμυρά μπισκότα ομοιόμορφα σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αραδιάζω σε απόσταση (γιατί θα φουσκώσουν) πάνω στην λαδόκολλα, στο ταψί. Πασπαλίζω το κάθε ένα με λίγη πάπρικα και τα φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40’ στους 150°C (πάνω κάτω αντίσταση). 
Τα πιο αφρατα και λαχταριστα μπισκοτακια με Κασέρι και Πάπρικα!

Μόλις τα αλμυρά βγουν από τον φούρνο θα είναι αρχικά λίγο νωπά εσωτερικά (κόβω ένα στην μέση και το διαπιστώνω), αλλά στην πορεία θα τραβήξουν την υγρασία τους και θα γίνουν τραγανά.

Τα πιο αφρατα και λαχταριστα μπισκοτακια με Κασέρι και Πάπρικα!

Μπορώ να τα προσφέρω χλιαρά (ελαφρά ξαναζεσταμένα πριν το σερβίρισμα στον φούρνο στους 60°C για 10-15′) ή όχι, ως συνοδευτικά του ποτού.

Καλή επιτυχία!
πηγη

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες 

Close