Χριστουγεννιατικος μπουφες  απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!
Σας έχουμε φανταστικές ιδέες που θα σας βγάλουν ασπροπροσωπους στο μπουφέ των Χριστουγεννων!

ιδιαίτερες συνταγές για το Χριστουγεννιατικο τραπέζι πατηστε εδω

συνταγες_daddy-col.gr

1218_105443301

Χριστουγεννιατικα κέικ πατήστε εδώ και δείτε super συνταγές

xmascake1Γαλοπούλα Γεμιστή (και με κοτόπουλο Γίνεται η συνταγή και είναι εξίσου νόστιμη!)

Δειτε εδω 4 συνταγες

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

Χριστουγεννιατικο ρολο με καστανα συνταγη ΕΔΩ

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

Πατάτες φούρνου  δειτε εδω 4 συνταγες

really-good-roast-potatoesπατατουλες με μπεικον συνταγη εδω
Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

Γαλοπουλα ή κοτόπουλο με μπεικον 

0024
20 Recipes To Prepare Thanksgiving Turkey
galopoyla
Λοιπόν θέλουμε μια γαλοπούλα 4-5 κιλά περίπου (μπορειτε να υπολογίσετε περίπου 500γρ για κάθε άτομο )
αλάτι αρκετό
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας
1 κουτάλια της σούπας μπαχάρι τριμμένο
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 σκόρδο ολόκληρο κομμένο οριζόντια σε 2 κομμάτια
1 κουτάλια της σούπας κόκκους πιπεριού
1 ματσάκι δεντρολίβανο
1 ματσάκι θυμάρι
20 περίπου φέτες μπέικον
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι χυμό λεμονιούΑπό την προηγούμενη βάλτε την γαλοπούλα σε ένα μεγάλο σκεύος και καλύψτε την με κρύο νερό μετρήστε όμως το νερό γιατί για κάθε λίτρο νερού θα ρίξετε μέσα μια κουταλιά της σούπας αλάτι τη ζάχαρη ,τη σκόνη μουστάρδας το μπαχάρι φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού ,το θυμάρι το δεντρολίβανο τους κόκκους πιπεριού τα κρεμμύδια τα σκόρδα και αφήστε το στο ψυγείο .
την επόμενη μέρα βγάλτε την γαλοπούλα απο την άρμη και στεγνώστε την καλά με χαρτί κουζίνας μέσα έξω .χωρίστε με το χέρι το δέρμα του στήθους και στρώστε ενδιάμεσα στο δέρμα και στο κρέας φέτες μπέικον βάλτε μέσα στην κοιλιά της γαλοπουλας το δεντρολίβανο το θυμάρι και τα κρεμμύδια που βάλατε στην άρμη και 4-5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον και τα συκωτάκια της γαλοπουλας μαζί με τον λαιμό και το βούτυρο και κλείστε το άνοιγμα της κοιλιάς με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο δέστε την γαλοπούλα όπως στις φωτογραφίες μην ξεχάσετε να κλείσετε και το δέρμα στον λαιμό ώστε να μείνουν τα υγρά μέσα στην γαλοπούλα για να μην στεγνώσει.καλύψτε το στήθος με τις υπόλοιπες φέτες μπέικον (αν δεν το …έχετε δεν χρειαζετε να τις πλέξετε ) απλά απλώστε τις φέτες και στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες προθερμάνετε εν τω μεταξύ το φούρνο στους 180 βαθμούς ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού 1 κουτάλια της σούπας πιπέρι και περιχύστε την γαλοπούλα βάλτε τη στο φούρνο.για κάθε κιλο γαλοπουλας υπολογίστε περίπου 40 λεπτά ψήσιμο δηλ.στα 4-5 κιλά θέλουμε περίπου 3,3- 4 ψήσιμο ώρες ,αν έχετε θερμόμετρο πρέπει η θερμοκρασία στο στήθος να φτάσει τους 80 βαθμούς .μετά το πρώτο μισάωρο ανά 30′ περίπου περιχύνουμε την γαλοπούλα με τα ζουμιά τους αν κάνετε γέμιση για γαλοπούλα να φροντίσετε να είναι κρύα όταν θα γεμίσετε την γαλοπούλα και να υπολογίσετε χρόνο ψησίματος 1 ώρα περίπου ανά κιλό
ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
500γρ. ρύζι τύπου Μπάρμπα-Μπέν
με 2 1/2 νερό.
15 κάστανα (καλό είναι αν μπορείτε να τα καθαρίσετε ωμά διαφορετικά βράστε τα πολύ λίγο ίσα να ξεφλουδίζουν )
100γρ. κουκουνάρι
1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
τα συκωτάκια της γαλοπουλας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
1/2 κουτ. της σούπας πιπέρι
1 φλιτζάνι λάδι
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο τα συκωτάκια να τσιγαριστούν και αυτά .Ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί και αυτό λίγο και σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και μισό απο το πορτοκάλι προσθέτουμε το κουκουνάρι τα κάστανα και το αλατοπίπερο και τέλος το νερό αφήνουμε να βράσει να πιει τα υγρά του .σβήνουμε το μάτι σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ξαναβάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση .
Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!
Επίσης μπορουμε να κόψουμε φετουλες ψωμί του τοστ στα δυο,να τις αλείψουμε με σος της αρεσκείας μας ,να βάλουμε πάνω τυράκι  και με λαχανικά… να φτιάξουμε μεζεδάκια αγιοβασιλακια!!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με μπρόκολο ντοματακια, κουνουπίδι και πιπεριά κοιταξτε τι μπορουμε να δημιουργησουμε!!!!Δειτε και εδω αλλα 10 φαγωσιμα δεντρα

ded9d7c8-35e4-47a8-8661-4d6cc2245a28

Χριστουγεννιάτικα Κρακεράκια… Άγιος Βασίλης

Μια όμορφη ιδέα για να στολίσετε τον μπουφέ σας, ή το βράδυ του Ρεβεγιόν να τα έχετε πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού σας….
Christmas-Santa-Crackers-main1-340x340
ΥΛΙΚΑ
Στρογγυλάκια κρακεράκια για καναπεδάκια
Τυρί Ρικότα
Φέτες σαλάμι αέρος
Σέλερι
κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τις στρογγυλές φέτες σαλάμι αέρος στα 4 σταυρωτά.
Βάλτε το ένα σκουφάκι στο κρακεράκι. Στερεώστε το με τυρί ρικότα που θα βάλετε στον πάτο.
Βάλτε την κάπαρη για μάτια, λίγο τυρί ρικότα για μύτη, το σέλερι για μουστάκι και με το τυρί ρικότα σχηματίστε και την γενειάδα.

Οι σκούφοι του Αϊ Βασίλη
top-10-best-recipes-for-santa-hats-L-tbvSpn

Ενα εκπληκτικό κέρασμα, που μπορείτε να το έχετε σε μια πιατέλα στο τραπέζι… και να στολίζει και να κερνάει….

 

ΥΛΙΚΑ
Pretzel κρακεράκια (ένα- δύο σακουλάκια ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να κάνετε)
Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
Κόκκινη ζάχαρη σαν τρούφα θα την βρείτε σε καφεκοπτεία(χρωματίστε την δική σας απλή ζάχαρη με 12 σταγόνες κόκκινο χρώμα….για να γίνει έντονο κόκκινο.)
Καραμέλες Τικ -ΤακΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε την κουβερτούρα και βουτήξτε τα κρακεράκια (τα μισά) μέσα.
Μετά κατευθείαν στην κόκκινη ζάχαρη και τέλος μια τικ-τακ καραμέλα για φουντίτσα του σκούφου.
Αφήστε τα να παγώσει η σοκολάτα και έτοιμα….
Μα πάνω απο όλα νόστιμα και εύκολα.

Σύμφωνα με την Ηπειρώτικη παράδοση,γιορτινό τραπέζι χωρίς λαχανοντολμαδες δύσκολα συναντούσες .Τη συνταγή τη βρήκαμε ΕΔΩ

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!
Συστατικά:
για τους ντολμάδες
1 μεγάλο λάχανο ή 2 μεσαία
750 γρ. κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος(αν χρησιμοποιήσετε χοιρινό κιμά ή αν ο κιμάς σας έχει αρκετό λίπος, μειώστε λίγο την ποσότητα του λαδιού)
1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για την κρέμα αβγολέμονου
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 αβγά μεγάλα
25 γρ. βούτυρο
χυμός από 3 λεμόνια
Οδηγίες:
1. Χαράξτε το κοτσάνι του λάχανου περιμετρικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράστε το λάχανο για 5΄ περίπου από τη μία πλευρά  και για άλλα 5΄ από την άλλη και βγάλτε το από το νερό.
2. Αφαιρέστε τα φύλλα που μπορούν να βγουν με ευκολία κι αν χρειαστεί, ξαναβράστε το υπόλοιπο για άλλα 5΄. Σε όλα τα φύλλα κόψτε και αφαιρέστε το σκληρό κοτσάνι. Τοποθετήστε τα κοτσάνια στη βάση της κατσαρόλας, ως πάτο για να μην καούν οι λαχανοντολμάδες. Κόψτε τα μεγάλα φύλλα στη μέση.
3. Ζυμώστε τον κιμά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα κρεμμύδια, μισό φλιτζάνι λάδι, το ρύζι, δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέστε και λίγο νεράκι να γίνει αφράτος.
Βάλτε δύο κουταλιές από το μείγμα του κιμά σε κάθε φύλλο (ή και παραπάνω αν τους θέλετε μεγαλύτερους), διπλώστε τις άκρες και τυλίξτε προσεχτικά φτιάχνοντας ένα μακρόστενο πακετάκι. Τοποθετήστε τους κοντά τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα με το σημείο ένωσης προς τα κάτω. Το πιο πιθανό είναι πως θα γίνουν δύο στρώσεις.
4. Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό νερό, έτσι ώστε σχεδόν να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες και ρίξτε το υπόλοιπο μισό  φλιτζάνι λάδι. Σκεπάστε τους με ένα πιάτο για να μην χοροπηδούν στο βράσιμο και βράστε τους για περίπου μία ώρα.
Βγάλτε προσεχτικά τους λαχανοντολμάδες από την κατσαρόλα και σουρώστε το ζουμί τους σε ένα δεύτερο μικρότερο κατσαρολάκι. Διατηρήστε το ζουμί σε θερμοκρασία λίγο πριν από το βρασμό.
5. Σε ένα βαθύ πιάτο αραιώστε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και χτυπήστε το μαζί με τα αβγά, χρησιμοποιώντας το σύρμα αντί για το πιρούνι. Προσθέστε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε σταδιακά και το ζεστό ζουμί με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Βάλτε το μίγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε για 1-2΄ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, ώστε να μη σβολιάσει. Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο ζεστό, αλλά προσέξτε γιατί όσο κρυώνει πήζει.
6. Κόψτε το βούτυρο πολύ μικρά κομμάτια και όσο είναι ζεστή η σάλτσα ρίξτε τα μέσα ένα ένα ανακατεύοντας παράλληλα. Περιμένετε να λιώσει το πρώτο πριν ρίξετε το δεύτερο κ.λπ. Επειδή είναι ξεχωριστά οι ντολμάδες από τη σάλτσα τους διατηρούνται άνετα 1-2 μέρες στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να τους καταψύξετε. Σερβίρετε 3-4 λαχανοντολμάδες ανά άτομο περιχυμένους με τη σάλτσα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Την υπόλοιπη σάλτσα σερβίρετέ τη χωριστά σε σαλτσιέρα.

Χριστουγεννιάτικα κιμαδοπιτάκια

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!
Συστατικά350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό χτυπημένο μεσα σε λίγο κρύο νερό
250 γρ. σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά
1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρηΤρόπος μαγειρέματοςΠροθέρμανε το φούρνο στους 200oCΒάλε το αλεύρι, το βούτυρο,τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολΑνακάτεψε το αλεύρι με το βούτυρο μέσα στα δάκτυλά σου για να πάρεις ομοιόμορφα κομματάκια ζύμηςΠρόσθεσε και το αυγό χτυπημένο και κρύο νερό 1 κ.γ. κάθε φορά μέχρι να ενωθεί το μείγμα αλλά να μην γίνει πολύ υγρό και κολλώδεςΤύλιξε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και άσε στην κατάψυξη για 15 – 25 λεπτάΣτο μεταξύ ετοίμασε τον κιμά όπως για μια υπέροχη μακαρονάδα. Κάνε κλικ εδώΔιάλεξε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσεις για τα πιτάκια σου. Φόρμες muffin ή από μικρά ταρτάκια είναι τα ιδανικάΑλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και άνοιξε τα 2/3 της ζύμης σε λεπτό φύλλο 3 χιλιοστώνΚόψε με κουπάτ ή ένα φλιτζάνι σε στρογγυλά και στρώσε μέσα στα φορμάκια. Μην σε ανησυχεί αν η ζύμη δεν καλύπτει μέχρι το χείλος το φορμάκι

Γέμισε τα φορμάκια στα 2/3 με τον κιμά και ετοίμασε την ζύμη που σου έμεινε

Άνοιξε πάλι ένα φύλλο του ίδιου πάχους και κόψε σε μικρότερα κυκλάκια ή αστεράκια ή ό, τι άλλο σχήμα θέλεις

Σκέπασε τα πιτάκια σου και κάνε μια μικρή τρυπίτσα να φεύγει ο ατμός

Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, να πάρει χρώμα.

Είναι υπέροχα και ζεστά αλλά και κρύα μαζί με ένα ποτήρι κονιάκ ή καλό κόκκινο κρασi

το κλασσικό Χριστόψωμο δε μπορεί να λείπει από το τραπέζι μας

Christmas-Bread-Christopsomo-from-Peloponniso

Δειτε συνταγή ΕΔΩ

Σαλατες Χριστουγεννιατικες συνταγη ΕΔω

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

Μπούτι χοιρινό με μαυροδάφνη από  Λένα.Χικ!! συνταγη εδω

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

Πατζαροσαλατα !

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!
Υλικά
•    500 γρ. παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
•    250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
•    150 γρ. μαγιονέζα
•    80 γρ. καρυδόψιχα
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    2 .κ. σ. μαϊντανό
•    4 κ. σ. ελαιόλαδο
•    3 κ. σ. ξύδι
•    αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μ᾿ ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίζουμε τα παντζάρια από τις άκρες και τις φλούδες τους και τα πλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό.
(Χρησιμοποιούμε γάντια γιατί βάφουν τα χέρια).
Σε ελαφρά αλατισμένο νερό που να τα σκεπάζει, βράζουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο να παγώσουν τελείως. (Μπορούμε να τα ᾿χουμε βράσει απ᾿ το προηγούμενο βράδυ και να τα ᾿χουμε φυλάξει με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο).
Όταν παγώσουν, τα πατάμε μ᾿ ένα πιρούνι να λιώσουν.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε στο μούλτι το σκόρδο και κατόπιν προσθέτουμε τα καρύδια, τα χτυπάμε λίγο κι αυτά και έπειτα βάζουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο.
Χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και μόλις γίνουν ένα, περιχύνουμε μ᾿ αυτό τα παντζάρια, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, κι αν θέλουμε τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, να «δέσουν» οι γεύσεις.
– Λάδι, ξύδι, σκόρδο και αλάτι, βάζετε κατά βούληση.

Φροντίσαμε και για τους Μακαρονάδες της παρέας με τορτελίνια Χριστουγεννιάτικα!

"Η μαμά μαγειρεύει" Τορτελίνια με κιμά και κουκουνάρια!
Υλικά:
400γρ τορτελίνια
300γρ κιμάς μοσχαρίσιος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
λάδι
200γρ κουκουνάρια ψιλοκομμένα
200γρ παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, το λάδι, το αλατοπίπερο, τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό, τα κουκουνάρια και τον πελτέ, τα οποία αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.
 Tτοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα τορτελίνια, περιχύνουμε την σάλτσα με τον κιμά και τα κουκουνάρια και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

4 συνταγες για ριζοτο δειτε ΕΔΩ

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

ΓΚΙ ……..ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ 

γκι_για_φαγωμα
ΥΛΙΚΑ
250 γρμ μαρσμέλοους
60 γρμ. βούτυρο
3 φλυτζ, κόρν φλέικς
πράσινο χρωμα
κόκκινα καραμελάκιαΣε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη και βάζουμε το χρώμα τόσο ώστε να γίνει σκούρο πράσινο .Προσθέτουμε τα μαρσμέλοους και ανακατεύουμε συνέχεια να λιώσουν .Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.κατεβάζουμε απο την φωτιά και με ενα κουτάλι βάζουμε κουταλιές σε μια λαδωμένη επιφάνεια π.χ. μάρμαρο η λαδωμένο πυρέξ κολλάμε όσο είναι ζεστά τα καραμελάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.

Χριστουγεννιατικα γλυκομεζεδακια συνταγες εδω

sokolatakia

Διπλες συνταγες εδω

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

ντιπ και σος για το γιορτινο τραπεζι δειτε συνταγες εδω

GEMISTA NTOMATAKIA

κουραμπιεδες συνταγες εδω

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

Μελομακαρονα συνταγη εδω

Χριστουγεννιατικος μπουφες απο το daddycool!Εδω θα βρειτε τα παντα!

Cheerios δεντράκια.

1471935_237032923130200_853474196_n
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες marshmallows (θα τα βρείτε στα καταστήματα Τiger ή Jumbo)
3 κ.τ.σ βούτυρο
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 κούπες Cheerios
Μικρά M&M’s ή Smarties( θα χρειαστείτε μόνο τα πράσινα και τα κόκκινα)
Θα χρειαστείτε και μεγάλα M&M’s ή Smarties, κίτρινα για την κορυφή.
Λαδόκολλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μάτι της κουζίνας σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο με τα marshmallows μέχρι να λιώσουν. Βγάλτε απο την φωτιά και
προσθέστε το πράσινο χρώμα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε τόσες σταγόνες όσο έντονο θέλετε να είναι το χρώμα απο τα δεντράκια σας.
Βάλτε στο μείγμα σας τα cheerios και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν απο το χρώμα. Αφήστε τα εκεί μέχρι να αρχίζουν λίγο να κολλάνε.
Σε μια λαδόκολλα στρώστε τα δεντράκια σας. Βάλτε στα χέρια σας λίγο σπορέλαιο και αρχίστε με τα δάχτυλα να πέρνετε ποσότητα και να φτιάχνετε δεντράκια.
Βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να “φορμαριστούν”
Με ένα λευκό icing ή άσπρη σοκολάτα κολλήστε τα καραμελάκια στο δεντράκι για να το στολίσετε.
Μπορείτε να το πασπαλίσετε και με λίγη ζάχαρη άχνη να δείχνει χιονισμένο.
1471987_237008413132651_787980031_n

Cup Cake Ρουντολφ & Τάρανδοι Dasher, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder and Blitzen!

1461869_233531980146961_1009704144_n
Υλικά για 15 cupcakes
2 αυγά
1/2 φλ.τσαγιού λάδι
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
70 γρ κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σούπας κακάο
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά.
Τοποθετούμε χαρτάκια για κέικ στις τρύπες του ταψιού και βάζουμε μείγμα μέχρι την μέση της θήκης. (Εναλλακτικά βαλτε τις θήκες σε απλό ταψί, θα σταθούν μην τις φοβάστε).
Ψήνουμε τα Cupcake για 15-20 λεπτά, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΛΑΣΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Κράκερς σε σχήμα μπρέτζελ
maltesers (ξέρετε αυτά τα σοκολατένια μπαλάκια)
50 γρ λευκή κουβερτούρα σοκολάτα
1 κουταλιά της σουπας κρέμα γαλακτος
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
royal icing (δειτε την συνταγή στο άλμπουμ ζαχαρόπαστες-κρέμες)
50 γρ μαύρη κουβερτούρα
Στρογγυλά μπισκότα (δείτε την φωτογραφια)
Σοκολατένια Βουτυρόκρεμα (δειτε την συνταγή στο άλμπουμ ζαχαρόπαστες-κρεμες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε την σοκολατένια βουτυρόκρεμα και βάλτε την πάνω στα cup cake.
Με το royal icing, κάντε τα λευκά ματάκια.
Βάλτε τα στρογγυλά μπισκότα για μουσούδα.
Σε ένα μπολ με μπεν μαρι λιώστε την άσπρη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει ρίξτε 8 σταγόνες κόκκινο χρώμα.
Βουτήξτε τόσα maltesers όσα θέλετε να είναι “οι ρουντολφ” και βάλτε τα για μύτη. Τα υπόλοιπα αφήστε τα σοκολατένια για απλούς τάρανδους. Βάλτε Τα κρακεράκια για κέρατα.
Λιώστε και την μαύρη κουβερτούρα και με μια οδοντογλυφίδα κάντε τις κόρες των ματιών. Την μαύρη κουβερτούρα χρησιμοποιήστε την και για να κολλήσετε τις μυτούλες (maltesers)!!

To καπέλο του Χιονάνθρωπου.

1461744_236985469801612_1222290347_n
ΥΛΙΚΑ
marshmallows θα τα βρείτε στα καταστήματα Jumbo ή Tiger.
Mπισκότα (oreo, παπαδοπούλου, ότι θέλετε)
Κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος
Ζαχαρωτά gummy λωριδούλες.
Τρούφα σε σχήμα χιονονιφάδας (θα βρείτε σε καφεκοπτεία ή τα καταστήματα tiger. Εναλλακτικά βάλτε τρούφα στρογγυλή χρωματιστή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίξτε τα μπισκότα και βγάλτε την κρέμα απο μέσα. Κρατήστε τα “καπάκια” του μπισκότου.
Λιώστε την κουβερτούρα.
Πάρτε ένα μπισκότο και βάλτε του μια μικρή ποσότητα σοκολάτας στο κέντρο. Πάρτε ένα marshmallow και κολλήστε το.
Αυτό κάντε και με τα άλλα υλικά σας.
Αφού τα marshmallow σταθεροποιηθούν πάνω στο μπισκότο, με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα καλύψτε τα όπως στην φωτογραφία και βάλτε τα πάνω σε μια λαδόκολλά να παγώσει η σοκολάτα.
Τώρα που έχει κρύο βγάλτε τα στο μπαλκόνι σας, διαφορετικά στο ψυγείο.
Αφού θα είναι έτοιμα, βάλτε το χρωματιστό ζαχαρωτό όπως στην φωτογραφία, εκεί που ενώνει το μπισκότο με το marshmallow. Στολίστε με την τρούφα και έτοιμο.
Και φυσικά η τούρτα!!!
1466033_230901697076656_1853308677_n
Συστατικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σκόνη
1 1/2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα , σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρωμα τροφίμων
1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Αλείψτε 2 ταψάκια με λίγο λάδι και αλεύρι
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και σκόνη κακάο . Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το γαλα, αυγά, το χρωμα , ξύδι, και τη βανίλια. ανακατεψτε απαλα τα υλικα των 2 μπολ
Τοποθετήστε τα ταψιά στο φούρνο Ψήστε, περιστρέφοντας τα ταψιά στα μισά του ψησίματος, μέχρις ότου και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ βγαίνει καθαρή , περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρέστε τα κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Αλείφουμε το κέικ με σαντιγί τοποθετούμε το ένα πάνω ατο άλλο και καλύπτουμε με την υπολοίπη σαντιγι ,ρίχνουμε καρύδα απο πάνω και στολίζουμε με τα macarons.

και αν σας περισσέψουν δείτε εδω φανταστικές συνταγες με τα περισσεύματα

Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιατικες συνταγες μας

Close