Εύκολο παστίτσιο διαφορετικό από τα υπόλοιπα!

Το εύκολο παστίτσιο είναι μια ακόμα συνταγή από μια Βραζιλιάνα που έμαθε να μαγειρεύει ελληνικά, παντρεύοντας την ελληνική με την βραζιλιάνικη κουζίνα. Στην συνταγή αυτή θα δείτε μερικά στοιχεία διαφορετικά από όσα έχετε δει ως τώρα. Μόλις όμως δοκιμάσετε την γεύση αυτού του παστίτσιου, σας υποσχόμαστε ότι θα το τιμήσετε μέχρι και την τελευταία μπουκιά!

Δείτε επίσης θαλασσινό γιουβέτσι!!

Για το εύκολο παστίτσιο θα χρειαστείτε:
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5 [Ίσως τα βρείτε στο εμπόριο και ως λαζάνια]
½ κιλό – 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά [περασμένο 2 φορές]
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο.
2 φύλλα δάφνης
1 στικ κανέλας
1 πρέζα κύμινο
Αλάτι/πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 ½ κύβο βοδινό ή λαχανικών
½ μεσαία πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 χούφτα μαϊντανό
2 ντομάτες μεσαίες
2 κ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
βούτυρο αγελαδινό
Μπεσαμέλ [Βρες την δική μας συνταγή στο τέλος της συνταγής!]
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. φέτα

Δείτε επίσης Πεντανόστιμος Μουσακάς με κολοκύθια, μελιτζάνες, κιμά και κρέμα γραβιέρας

Εκτέλεση
1 Αρχικά, ψιλοκόββετε το κρεμμύδι, το σκόδο και την πιπεριά. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής, ψιλοκόβετε σε όσο πιο μικρά κυβάκια μπορείτε, τις ντομάτες.

2 Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο με το λάδι να ζεσταθούν σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Στο σημείο που το λάδι θα έχει ζεσταθεί [όχι όμως να καεί], προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.

3 Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα και μαλακώσει η πιπεριά, αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέτετε στο τηγάνι σας τον κιμά και «πατάτε» με πιρούνι ώστε να διαλυθεί σε μικρότερα κομμάτια και να μην κολλήσει. Κατόπιν αυτού, τοποθετείτε ξανά στην φωτιά και συνεχίζετε το τσιγάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του κιμά.

4 Στο σημείο αυτό προσθέτετε την ντομάτα, την σάλτσα pumaro, το αλάτι, το πιπέρι, την δάφνη, το κύμινο, την ρίγανη, την κανέλα, την πάπρικα, τον κύβο και ανακατεύετε προσεκτικά. Έπειτα, σκεπάζετε το σκεύος σας και χαμηλώνετε την φωτιά στη μεσαία θερμοκρασία.

5 Αφού πλύνετε και μαδήσετε τον μαϊντανό, τον ψιλοκόβετε και τον προσθέτετε στον κιμά. Ανακατεύετε ελαφρά και προσεκτικά ώστε να μην πάει ο μαϊντανός στην βάση του σκεύους γιατί θα καεί.

6 Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα [για την μπεσαμέλ] μέχρι να γίνει χλιαρό προς ζεστό όπου το αποσύρετε απ τη φωτιά. Στην ίδια εστία βάζετε 1 μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό για να βράσετε τα μακαρόνια. Μόλις βράσει το νερό, παίρνετε τα μακαρόνια και τα σπάτε στην μέση πρωτού τα ρίξετε στο βραστό νερό. Βράζετε ώσπου να γίνουν al dente [1-2 λεπτά λιγότερα από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο].

7 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C – 190° C με αέρα. Ταυτόχρονα, ξεκινάτε την διαδικασία τηςμπεσαμέλ ενώ παρακολουθείτε τον κιμά.

8 Προσέχετε ώστε η παρασκευή της μπεσαμέλ να τελειώσει ταυτόχρονα με τον κιμά και τα μακαρόνια. Αν την αφήσετε στην άκρη θα σφίξει, δεν θα είναι κρεμώδης και δεν θα απλώσει ωραία.

9 Προσέχετε ώστε η παρασκευή της μπεσαμέλ να τελειώσει ταυτόχρονα με τον κιμά και τα μακαρόνια. Αν την αφήσετε στην άκρη θα σφίξει, δεν θα είναι κρεμώδης και δεν θα απλώσει ωραία.

10 Με ένα πινέλο αλείφετε με μπεσαμέλ το ταψί σας σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα. Αμέσως μετά, σουρώνετε τα μακαρόνια και τα βρέχετε με κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Έπειτα σουρώνετε πολύ καλά για να φύγει όσο περισσότερο νερό γίνεται.

11 Ρίχνετε όλα τα μακαρόνια στο ταψί.

12 Αφού αφαιρέσετε την δάφνη και την κανέλα από τον κιμά, τον απλώνετε όλο πάνω από τα μακαρόνια. Πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι και λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια.

13 Προσθέτετε τα 3/4 της μπεσαμέλ και λειαίνετε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζετε ξανά με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Προαιρετικά, προσθέτετε 3 – 4 κουταλιές βούτυρο τυχαία σημεία της επιφάνειας ώστε να μη γίνει ξερή η κρούστα σας. Τέλος, το βάζετε να ψηθεί ώσπου η κρούστα να πάρει ένα χρυσό – πορτοκαλί χρώμα.

14 Μόλις γίνει αυτό σβήνετε την θερμοκρασία και αφήνετε το φαγητό στον φούρνο για 15 λεπτά ώστε να πέσει φυσιολογικά η θερμοκρασία. Χαράσσετε πρώτα το εξωτερικό τοίχωμα και έπειτα σε μερίδες.

Πηγή: foodmaniacs.gr
Close