Εντυπωσιακό τρίχρωμο ρύζι σε φόρμα με σάλτσα ντομάτας και pesto!

Υπέροχο και εντυπωσιακό τρίχρωμο ρύζι σε φόρμα με σάλτσα ντομάτας και pesto! Ένα πρωτότυπο ορεκτικό με ρύζι ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι, για γιορτές και γενέθλια αλλά και για το καλοκαίρι! Αυτή η συνταγή για τρίχρωμο ρύζι φόρμας θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους και την οικογένειά σας, ενώ η γεύση του, εκτός από την εμφάνιση, είναι πραγματικά απίστευτη!

Πεντανόστιμο, ιδιαίτερο και κυρίως εύκολο θα γίνει το αγαπημένο σας ορεκτικό για κάθε περίσταση!

Μια υπέροχη συνταγή από το olivemagazine.

Εντυπωσιακό τρίχρωμο ρύζι σε φόρμα με σάλτσα ντομάτας και pesto!

 

 

Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας: 25′
Χρόνος μαγειρέματος: 15′
Έτοιμο σε: 40′

Συνταγή από: Γεωργία Κοφινά

Διαδικασία

Βράζετε το ρύζι σε 5 φλιτζάνια νερό για 12-15 λεπτά και σβήνετε το μάτι της κουζίνας. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύετε με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και το αφήνετε μέχρι να ετοιμάσετε τις σάλτσες.

 

Για τη σάλτσα ντομάτας:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφαιρείτε τη δάφνη.

Για το pesto:

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν λείο μίγμα. Μοιράζετε το ρύζι σε τρία ξεχωριστά μπολ. Προσθέτετε στο ένα μπολ τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.

Στο δεύτερο μπολ ρίχνετε το pesto και ανακατεύετε καλά, και στο τρίτο μπολ προσθέτετε τον κρόκο Κοζάνης ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο κίτρινο χρώμα. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα (με ή χωρίς τρύπα στη μέση) και στρώνετε μέσα της πρώτα το πράσινο ρύζι με το pesto. Πιέζετε λίγο για να στρωθεί ομοιόμορφα.
Μετά βάζετε το κίτρινο, το ισιώνετε με τον ίδιο τρόπο και, τέλος, το κόκκινο. Αφήνετε το ρύζι στη φόρμα μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος. Ξεφορμάρετε σε στρογγυλή πιατέλα και γαρνίρετε το ρύζι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εντυπωσιακό τρίχρωμο ρύζι σε φόρμα με σάλτσα ντομάτας και pesto!

Φωτογραφία: olivemagazine.gr

Πηγή: www.olivemagazine.gr
Close