Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Λουκάνικο με πατάτες λεμονάτο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Υλικά

• 500 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα ή με πράσο
• 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
• 2 – 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1100 – 1200 γραμ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι – ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

• Πλένουμε καλά τα λουκάνικα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, (αν θέλουμε αφαιρούμε την μεμβράνη τους) και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

• Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή, πλατιά (πλασωτέ) κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα λουκάνικα, τις πατάτες. τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε για 10′ περίπου.

• Μόλις γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τη ρίγανη (φρέσκια κατά προτίμηση), το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να καλύπτει το φαγητό.

• Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 15′ – 20′ περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και τα λουκάνικα, ελέγχοντας για νερό, κατά διαστήματα.

• Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι του καφέ νερό.

• Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει 4′ – 5′ ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.

Το σερβίρουμε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή από tampouloukia.gr

Δείτε επίσης Χοιρινό με κρέμα γάλακτος και νιοκι πατάτας!!

Τρίτη  Θράψαλα κοκκινιστά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

1 κιλό θράψαλα
πιπεριές κόκκινες και κίτρινες
1 – 2 κρεμμύδια
2 – 3 καρότα
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια (370 gr)
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
δάφνη

Καθαρίζουμε τα θράψαλα, τα πλένουμε πάρα πολύ καλά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτό να στραγγίξουν από τα υγρά τους μέχρι να έρθει η ώρα τους.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομματάκια, τα καρότα σε ροδέλες και τα μαραίνουμε μέσα σε λίγο νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και μετά από 2 – 3 βράσεις προσθέτουμε και λίγο λάδι.
Όταν πια έχει αρχίσει να βράζει και η ντομάτα σβήνουμε με το ούζο και αμέσως ρίχνουμε τα θράψαλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά.
10 περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε πιπεριές, μαϊντανό, πάπρικα, δάφνη, πιπέρι και αλάτι με μέτρο και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.

Συνοδεύουμε με ρύζι ή τηγανητές πατατούλες.

Συνταγή από be2inus.gr

Δείτε επίσης Ψάρι με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!

Τετάρτη ντολμαδάκια με ρύζι μαζί με φρέσκα μυρωδικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Συστατικά

750 γρ. φρέσκα κληματόφυλλα ή από βάζο
250 ml ελαιόλαδο
2½ φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2½ ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
1 μερίδα “Σπιτικό” ζωμό λαχανικών
Χυμό 2 λεμονιών
Αλάτι και πιπέρι
700 ml βραστό νερό

1 Έχουμε και λέμε: αν τα κληματόφυλλα είναι φρέσκα, πλύν’ τα καλά και ζεμάτησέ τα για 2-3 λεπτά, βουτώντας τα λίγα-λίγα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια άφησέ τα να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί.

2 Μέσα σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης (εκτός από το νερό). Ρίξε το μισό ελαιόλαδo και ανακάτεψε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

3 Στρώσε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα και δώσε βάση: πάρε ένα-ένα τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα, βάλε στο κέντρο του καθενός από ένα κουταλάκι γέμισης, τύλιξέ τα σε μικρά ρολά, χωρίς να τα σφίξεις πολύ και σκάσουν, και αράδιασε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα σε 2 ή 3 στρώσεις το ένα πλάι στο άλλο.

4 Περίχυσε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo, από πάνω τοποθέτησε ένα βρεγμένο λαδόχαρτο με μια τρύπα στη μέση του, στερεώνοντάς το με 2-3 κουτάλια, για να μη φύγει κατά τη διάρκεια του βρασμού και ρίξε το βραστό νερό και το χυμό του λεμονιού.

5 Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγόβρασε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα ντολμαδάκια να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Αν δεν έχει μαλακώσει το ρύζι, ρίξε λίγο βραστό νερό ακόμη και συνέχισε για λίγο το βράσιμο. Στο τραπέζι!

Συνταγή από gemohouse.gr

Δείτε επίσης Φασολάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού.

Πέμπτη Μοσχαράκι φρικασέ!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Παρασκευή Υγιεινές φακές λεμονάτες για μικρούς και μεγάλους!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Σάββατο Μακαρόνια φαρφάλες με τόνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

1 πακέτο μακαρόνια φιογκάκια100 γρ. κουκουνάρι2 κ.σ ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κονσέρβες τόνο σε νερό2 κ.σ κάπαρη3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένεςΛίγο φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Σε αντικολλητικό κατά προτίμηση τηγάνι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να ροδίσει για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κάπαρη, την λιαστή ντομάτα και το κουκουνάρι.
Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά μας.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Συνταγή από mamapeinao.gr

Δείτε επίσης Σουφλε φουρνου με λαχανικα

Κυριάκη Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρέμ με μανιτάρια, μουστάρδα και πιπεριές στην κατσαρόλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Υλικά
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κετεψυγμένα κομμένα σε φέτες
500 ml. κρέμα γάλακτος
½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας φυτίνη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα σκόνη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
¼ κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε πολύ καλά και το κόβουμε σε μερίδες.

Βήμα 2
Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το λάδι, τη φυτίνη, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το κύμινο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, να πιει τα υγρά του και να τηγανιστεί ελαφρυά.

Βήμα 3
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί, τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Όταν δούμε ότι το κρασί πάει να εξατμιστεί τελείως, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Βήμα 4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τελείως τη φωτιά και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη να βράσει.

Συνταγή από miam.gr

Δείτε επίσης Γιουβέτσι στο φούρνο με κεφτεδάκια γεμιστά !!!

Πίτα Εβδομάδας Πρωτότυπη Πίτα ” Βαμβάκι” με γέμιση ή και σκέτη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

1ο Γλυκό εβδομάδας κέικ φράουλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Υλικά:
6 κ.σ ανάλατο βούτυρο (και λίγο παραπάνω για να βουτυρώσεις τη φόρμα του κέικ)
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ μπέικιν
½ κ.γ αλάτι
1 φλιτζάνι και 2 κ.σ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι γάλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Βουτυρώνεις τη φόρμα του κέικ και την αφήνεις στην άκρη. Σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους κοσκινίζεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στη συνέχεια βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ και ανακάτεψε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά. Μείωσε την ταχύτητα σε μέτρια προς χαμηλή και πρόσθεσε στο μπολ το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και συνέχισε το ανακάτεμα.

Ρίξε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα. Μόλις είναι έτοιμο ρίξε το στη βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και βάλε από πάνω τις κομμένες φράουλες όσο το δυνατόν πιο κοντά τη μία με την άλλη. Ρίξε από πάνω τις δύο κουταλιές ζάχαρης που άφησες στην αρχή και βάλε το κέικ για στο φούρνο.

Ψήσε το κέικ αρχικά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά στους 325 βαθμούς και άφησε το να ψηθεί γύρω στη μία ώρα μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο κόψε σε κομμάτια και αν θέλεις μπορείς να το πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από queen.gr

Δείτε επίσης Ενα λαχταριστό πανευκολό κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο.

2ο Γλυκό εβδομάδας Τσιζκέικ nutella που δεν χρειάζεται φούρνο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 20/5/19-26/5/19

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Close