Καλοκαιράκι χωρίς κολοκυθοκεφτέδες δεν γίνεται! Ένας αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές σε μια δική μου εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά:
4 κολοκύθια
250 γρ. φέτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 αυγό
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
250γρ. αλεύρι φαρινάπ
2 κλωνάρια δυόσμο
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15 – 20 λεπτά, για να στραγγίξουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αλεύρια, τα μυρωδικά, τα αυγά, πιπέρι και λίγο αλάτι (προσοχή, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή).
Ανακατεύουμε απαλά (για να μη βγάλουν κι άλλα υγρά τα κολοκυθάκια). Το μείγμα πρέπει να μπορεί να πλάθεται, αλλιώς ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια και μόλις κάψει το λάδι ,τα τηγανίζουμε.
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα