Καλοκαιράκι χωρίς κολοκυθοκεφτέδες δεν γίνεται! Ένας αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές σε μια δική μου εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά:
4 κολοκύθια
250 γρ. φέτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 αυγό
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
250γρ. αλεύρι φαρινάπ
2 κλωνάρια δυόσμο
Αλάτι- πιπέρι

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15 – 20  λεπτά, για να στραγγίξουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αλεύρια, τα μυρωδικά, τα αυγά, πιπέρι και λίγο αλάτι (προσοχή, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή).

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Ανακατεύουμε απαλά (για να μη βγάλουν κι άλλα υγρά τα κολοκυθάκια). Το μείγμα πρέπει να μπορεί να πλάθεται, αλλιώς ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια και μόλις κάψει το λάδι ,τα τηγανίζουμε.

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Όταν βγάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι ,τοποθετήσετε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί και βάλτε τους επάνω. Μειώνεται η “λαδίλα” που μερικές φορές ενοχλεί και φυσικά και οι θερμίδες.
Καλή επιτυχία
Κατερίνα Βήττα
Stay…tuned…Γραφτείτε
στη 
σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
για παιδια

Close