Φιλέτο κοτόπουλο στη λαδόκολλα με πιπεριές και μουστάρδα

Συνταγή για ζουμερά φιλέτα από μποuτι κοτόπουλο μαριναρισμένα, με πιπεριές, πράσο, μουστάρδα και διάφορα μπαχαρικά. Το κοτόπουλο στον φούρνο είναι ένα φαγητό που αγαπάμε οι περισσότεροι και συνηθίζουμε να το μαγειρεύουμε για το καθημερινό ή Κυριακάτικο τραπέζι, με διάφορους τρόπους.

Σήμερα θα δούμε μια λίγο διαφορετική συνταγή με λαχταριστά φιλετάκια κοτόπουλο, πλαισιωμένα με μια πεντανόστιμη σάλτσα μουστάρδας, με πράσο, πιπεριές και γλυκιά πάπρικα που πηγαίνει την γεύση σε άλλο επίπεδο.

Πάμε λοιπόν να μπούμε στην κουζίνα να μαγειρέψουμε κοτόπουλο, αλλιώς αυτή την φορά, για ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να μην βαριόμαστε. Είναι τόσο νόστιμο που θα το λατρέψουν τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι.  Δοκιμάστε το!

Εκτέλεση

Ξεκοκαλίζουμε τα μπούτιa από το κοτόπουλο, προσεχτικά να μη χάσουμε το κρέας, αφαιρούμε τις ίνες από τους μύες που δένουν με το κόκκαλο.
Μετά τα καθαρά φιλέτα τα βάζουμε σε ένα μπολ με όλα τα μπαχαρικά (το αλάτι, το πιπέρι, την δάφνη, το σκόρδο, την ρίγανη και την πάπρικα) και έπειτα όλα τα λαχανικά (κόκκινη, πράσινη και κίτρινη πιπεριά, πράσο, χλωρό και ξερό κρεμμύδι) πολύ ψιλοκομμένα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά να καλυφτούν τα φιλέτα. Καλύπτουμε με διαφάνεια και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.

Αφού  μαριναριστούν τα βάζουμε σε τηγάνι που έχει κάψει καλά, από την μεριά της πέτσας και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας. Αφού έχουν γίνει τα φιλέτα μας σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2 κ.σ. μουστάρδα ακόμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις δέσει η σάλτσα, τα βάζουμε όλα μαζί, με την πέτσα από πάνω, σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας.  Τέλος σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
Καλή σας όρεξη!

Φιλέτο κοτόπουλο στη λαδόκολλα με πιπεριές και μουστάρδα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Lina Chaliasou

Close