Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 09/05/2016 - 15/05/2016

Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μια λίστα με τα φαγητά της εβδομάδας μαζί με συνταγές.Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα ή να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα με τα γούστα σας!

Δευτέρα

 Κεφτεδάκια με ταλιατέλες στο φούρνο

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας [χυλοπίτες, ταλιατέλες]
  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο [ή ανάμικτο με χοιρινό]
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια [ψιλοκομμένα]
  • 3-4 φέτες ψωμί ξερό μουλιασμένες  και στραγγισμένες [ή 4-5 φρυγανιές τριμμένες]
  • 1 αβγό [χτυπημένο]
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • Δυόσμο, Μαϊντανό [ψιλοκομμένα]
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα :
  • 4-5 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ζεστό νερό+ 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 2 πιπεριές σε ότι χρώμα θέλετε
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό σπορέλαιο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  3. Για τη σάλτσα:Βάζουμε σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε ελαφρά πρώτα τις πιπεριές με το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο. [προσοχή μη καεί και μαυρίσει στο σκόρδο]. Σβύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά για τη σάλτσα ξεκινώντας από τις ντομάτες και το ντοματοπελτέ. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει χωρίς να «σωθεί» όλο το νερό.
  4. Βάζουμε τη σάλτα μαζί με τους κεφτέδες και 3 ποτήρια ζεστό νερό σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο. Μόλις το νερό κοχλάσει προσθέτουμε το ζυμαρικό μας, αλατίζουμε πάλι και ψήνουμε για 30-40 λ μέχρι να βράσει το ζυμαρικό. [κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε ζεστό νερό άν χρειαστεί].

sintayes

Τρίτη

 

Κοτόπουλο κατσαρόλας με φέτα

kotopulo-lemonato-feta

Υλικά συνταγής:
Κομμένο μερίδες κοτόπουλο: 1 μέτριο
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Τριμμένα κρεμμύδια: 2 μεγάλα
Λευκό ξηρό κρασί: 1 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Γλυκιά πάπρικα: 4 κουταλάκια τσαγιού
Λεμόνι: 1 μεγάλο (το χυμό)
Χοντροτριμμένο τυρί φέτα: 400 γρ.
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 5 – 6 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο ολόγυρα. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε κι αυτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην μαυρίσουν.
2. Προσθέτετε το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το κοτόπουλο. Που και που το ελέγχετε. Αν μειωθεί πολύ το υγρό, προσθέτετε ελάχιστο νερό.
3. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και πάπρικα. Βράζετε για 2 – 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε την φέτα και τον μαϊντανό και κατεβάζετε από την φωτιά.
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με βραστό ρύζι ή πατάτες.

radicio

Τετάρτη

Γίγαντες στο φούρνο

Gigantes-sto-fourno

Υλικά συνταγής

 

  • 500 γρ. γίγαντες
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.

2. Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους) για περίπου 40΄. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σύβραση για 10΄ και περιχύνουμε με αυτήν τους γίγαντες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C περίπου για 45΄, να μείνουν με το λαδάκι τους.

argiro

Πέμπτη

Γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

21218355_shutterstock_99363446.limghandler

Υλικά
 
1200 γρ σπάλα μοσχαρίσια
1 πακέτο (500 γρ) κριθαράκι χοντρό
120 ml ελαιόλαδο
120 ml κόκκινο ξηρό κρασί (προαιρετικά)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1-2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι και 1 μικρό ξύλο κανέλας (προαιρετικά)  
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κ.τ.σ πελτές ντομάτας
1κ.τ. γλ μαύρη ζάχαρη
½ κ.τ.γλ πάπρικα γλυκιά
αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος βάζοντάς τα λίγα λίγα στην κατσαρόλα για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα γυρίζουμε για να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
 
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες στη μέση. Οταν μαραθούν και αρχίσουν να  γυαλίζουν προσθέτουμε την πάπρικα, τα φύλλα της δάφνης, λίγο μαύρο πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό.
 
Προσθέτουμε μισό λίτρο ζωμό κρέατος, αλατοπίπερο και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2 – 3 βράσεις. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί και προσθέτουμε όσο καυτό νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κρέας κατά τα δύο τρίτα. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει.
 
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να πάει παντού και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται (πρέπει να είναι καυτό) ώστε να σκεπαστεί το κριθαράκι.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά ακόμη χωρίς να το σκεπάσουμε. Κάθε τόσο ελέγχουμε αν έχει αρκετά υγρά και αν χρειάζεται προσθέτουμε καυτό νερό.
 
Όταν βγάλουμε το γιουβέτσι από το φούρνο πρέπει να είναι ζουμερό γιατί το κριθαράκι θα συνεχίσει να τραβάει υγρά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και το αφήνουμε να μείνει λίγο στην άκρη πριν το σερβίρουμε.

 

Παρασκευή

Πέρκα με μουστάρδα και θυμάρι στο φούρνο

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 09/05/2016 - 15/05/2016
Υλικά
2 μεγάλα κομμάτια φιλέτο πέρκας
1 ποτήρι νερό ή ζωμός λαχανικών
Χυμό από 2 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάριΕκτέλεση
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει και αλατοπιπερώσει.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το νερό (ή το ζωμό) με το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
Περιχύνουμε την πέρκα με αυτό και τοποθετούμε ανάμεσα στα φιλέτα τα κλωνάρια από το θυμάρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ψάρι μας.
 

Σάββατο

Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

1

υλικά
500 γρ. λαζάνια με αβγό
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα (προαιρετικά)
2 σκ.σκόρδο
300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
1 φλ.κ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
γιά τη μπεσαμέλ:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 λ. γάλα πλήρες
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο γιά 3′-4′, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται, ανακατεύοντας και ξεσβολιάζοντας συνέχεια, γιά 7′-8′ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1′ προσθέτουμε τη ντομάτα, το θυμάρι ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τη σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει με λίγη σάλτσα. Γιά να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 2′-3′ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα (καλύτερα χλιαρό) και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικές κ.σ. ζεστό νερό και βγάζουμε από τη φωτιά. 

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Πολλοί δεν βράζουν τα λαζάνια από πριν, αλλά αν δεν σας αρέσουν αρκετά σκληρά, προτιμήστε να τα ζεματίσετε για 1′ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Εχουμε βουτυρώσει το σκεύος που θα τα βάλουμε. Στον πάτο απλώνουμε μιά μεγάλη κ.σ. μπεσαμέλ και 2-3 κ.σ. νερό. Απλώνουμε μιά σειρά λαζάνια, χωρίς κενά (μπορεί να χρειαστεί να κόψουμε κάποια στις άκρες). Μοιράζουμε επάνω τον μισό κιμά με τη σάλτσα του και συνεχίζουμε με στρώση λαζάνια, μπεσαμέλ με παρμεζάνα, στρώση λαζάνια, στρώση κιμά, λαζάνια και τέλος μια στρώση μπεσαμέλ. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 40′-45′ περίπου. Στην αρχή σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, που θα αφαιρέσουμε μετά από 15′. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί τουλάχιστον 30′ πριν το κόψουμε, ενώ είναι ακόμα καλύτερο μερικές ώρες αργότερα.

 

Κυριακή

Ζουμερές μπριζόλες με πατάτες και σάλτσα μανιταριών στον φούρνο

IMG_0031

 

Δείτε την συνταγή εδώ

 

Οι πίτες της εβδομάδας

 Ζουμερή Τυρόπιτα με Πολίτικο φύλλο 

IMG_4400
2 φύλλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος (όχι λάιτ)
1 κεσεδάκι γάλα
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (την επόμενη φορά θα βάλω μισό)
1 αβγό
1/2 κιλό φέτα πατημένη με το πιρούνι
μισό λεμόνι (αν δε σας αρέσει η οξύτητα, παραλείψτε το)
αρκετό άνηθο
πιπέρι

Στο μούλτι ανακατέψτε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και το αβγό. Ρίξτε λίγο από το μείγμα στον πάτο του ταψιού που θα στρώσετε. Απλώστε από πάνω φύλλο, ώστε να καλυφτεί τελείως ο πάτος και αλείψτε το με το μείγμα χρησιμοποιώντας πινέλο. “Ραντίστε” από πάνω φέτα, άνηθο, μερικές σταγόνες λεμονιού και πιπέρι. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο, όμως προσέξτε να μη σας γίνει πολύ ψηλή η πίτα, γιατί όταν ψηθεί θα φουσκώσει. Τελειώστε με φύλλο, χωρίς να βάλετε φέτα. Με ένα μαχαίρι χαράξτε τη σε βάθος κατά τόπους. Όσο μείγμα περίσσεψε ρίξτε το από πάνω. Κουνήστε την πίτα ελαφρά βοηθώντας τη να πιει τα υγρά. Αν έχετε χρόνο αφήστε την κανένα τεταρτάκι στην αναμονή πριν τη βάλετε στο φούρνο.Ψήστε στους 180 για περίπου 45 λεπτά. Δείτε να πάρει ωραίο χρώμα όχι μόνο από πάνω αλλά και από κάτω. Αν ο πάτος δε ψήνεται, βάλτε το ταψί να καθήσει απευθείας στο κάτω μέρος του φούρνου.
 

ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

GIANNIOT-KIMADOPITA_large

Για τη γέμιση

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. σουπ. μαϊντανό
  • 1 ώριμη ντομάτα μεγάλη
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. βούτυρο φρέσκο πρόβειο
  • 1 κιλό ανάμεικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/2 πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φλιτζάνια γάλα αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κρίθινα παξιμάδια
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 αυγά ολόκληρα χτυπημένα

Για το φύλλο

  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβετε την ντομάτα σε ένα τρίφτη με το χέρι.
2. Σωτάρετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι για 3′- 4′. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον κιμά και τον σοτάρετε για 5′-6′. Στην συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20′. Αποσύρετε από την φωτιά την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
3. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα και μουσκεύετε τα παξιμάδια μέσα σε αυτό για 10΄. Τα στραγγίζετε καλά με το χέρι σας για να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τον κιμά μαζί με το τυρί και τα φρέσκα κρεμμυδάκια .Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά πολύ καλά και τα ρίχνετε επίσης μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά το μείγμα.

 

4. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 36 εκ. Κόβετε τα φύλλα πάνω σε ένα πάγκο σε λωρίδες πλάτους 5-6 εκ περίπου και τα βουτυρώνετε με ένα πινέλο .Τοποθετείτε κατά μήκος πάνω στα φύλλα την γέμιση από την κατσαρόλα ξεχωριστά στο κάθε ένα. Τυλίγετε το καθένα φύλλο με την γέμιση και τα στρώνετε στο ταψί στριφτά σχηματίζοντας έναν σαλίγκαρο. Αλείφετε την επιφάνεια του σαλίγκαρου με 2 κουτ. σουπ. λιωμένο βούτυρο.
5. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς C για 50′ έως ότου αποκτήσει βαθύ χρυσαφένιο χρώμα. Την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε.

mirsini

Τα γλυκά της εβδομάδας

Κέικ γεμιστό με μπισκότα

λενα1-750x400

 

Δείτε την συνταγή εδώ

Σπιτικό Σοκολατένιο Γλυκό με Γκοφρέτα!

γλυκο-με-γκοφρετα-και-σοκολατα-womanoclock

Τι θα χρειαστείς

Μια φόρμα για κέικ μακρόστενη

5 – 6 σοκολάτες κουβερτούρες

Γκοφρέτες μακρόστενες του εμπορίου (εκείνες τις λεπτές που δεν είναι επικαλυμμένες με σοκολάτα και πωλούνται σε σχετικά μεγάλες ποσότητες).

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Λιώνεις την κουβερτούρα και ρίχνεις αρκετή ποσότητα στην μακρόστενη φόρμα. Με ένα πινέλο απλώνεις την σοκολάτα στα γύρω τοιχώματα, φροντίζοντας να δημιουργήσεις ένα παχύ στρώμα. Βάζεις την φόρμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί εντελώς η σοκολάτα. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 10 με 20 λεπτά.

Σε ένα μπεν μαρί βράζεις το ζαχαρούχο γάλα ώστε να γίνει καραμέλα. Αυτή είναι μια απλή διαδικασία, αλλά χρονοβόρα. Για να πάρεις την καραμέλα, θα χρειαστεί να αφήσεις το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία για πάνω από μία ώρα. Εννοείται ότι πρέπει να ανακατεύσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για να χρησιμοποιήσεις την καραμέλα, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει λοιπόν, βάζεις αρκετή ποσότητα πάνω από την στερεή σοκολάτα της φόρμας. Αφήνεις και πάλι τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου ένα τέταρτο. Στη συνέχεια απλώνεις με το πινέλο ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας και αρχίζεις να στρώνεις τις γκοφρέτες. Μετά από κάθε στρώση γκοφρέτας, απλώνεις πάντα ένα στρώμα σοκολάτας. Όταν γεμίσει σχεδόν όλη η φόρμα, ρίχνεις όση κουβερτούρα σου απέμεινε για να αγκαλιάσει όλη την γκοφρέτα. Βάζεις και πάλι τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνεις για περίπου μία ώρα. Το γλυκό είναι έτοιμο!

womanoclock

 

Δείτε και εδώ όλα τα εβδομαδιαία προγράμματα διατροφής και τις συνταγές τους για να πάρετε και άλλες ιδέες! 

Close