Πεντανόστιμα και εύκολα muffins ιδανικά για μπουφέ, party, κολατσιό για το σχολείο και το γραφείο.
Τι χρειαζόμαστε:
320 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη – περίπου 300 γραμ και λίγο extra για το πασπάλισμα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
320 ml γάλα
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
Για τη γεμιση
Γαλοπούλα
Τυρι κρεμα η La Vache qui rit
(μπορειτε βέβαια να τα γεμίσετε με οτι θέλετε!)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ LIGHT και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 12΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε στη φόρμα 5΄ και έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Χαράζουμε μία φέτα (καπάκι) στην κορυφή του muffin:
Για τη γεμιση
Γεμίζουμε με λίγο τυρί κρέμα, προσθέτουμε 1 κομμάτι γαλοπουλα και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο. Κλείνουμε πλαγιαστά.
η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου!
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βουλής: Γιατί κατήγγειλε τον 45χρονο η σύζυγος του
- Καιρός – Κολυδάς: Πολικό jet stream πλησιάζει τη χώρα μας
- Grand Hotel: Η Αλίκη αρχίζει να ερωτεύεται τον Ρήγα
- Επιστήμονες αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του Άη Βασίλη για πρώτη φορά μετά από 1.700 χρόνια
- Η Γη της Ελιάς : Το επόμενο σκοτεινό σχέδιο της Αμαλίας