Μια απίθανη καλοκαιρινή τάρτα με φρέσκα λαχανικά εποχής!
Υλικά
1 φύλλο ζύμης σφολιάτα
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι, σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
1 καρότο, τριμμένο
150 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
50 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 αβγό
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκυθάκι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα). Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε και αυτά στο μπολ με το κρεμμύδι και το πράσο. Στο μπολ με τα σοταρισμένα λαχανικά ρίχνουμε το καρότο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αβγό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σφολιάτα σε μια ταρτιέρα (κατά προτίμηση τετράγωνη), κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και απλώνουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το μείγμα γάλακτος, αραδιάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τον φούρνο, αφήνουμε να χλιάνει για περίπου 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος