Πεντανόστιμα Καλαμαράκια γεμιστά στον φούρνο μαγειρεμένα με μπύρα

Πεντανόστιμα Καλαμαράκια γεμιστά στον φούρνο μαγειρεμένα με μπύρα

Ξέχνα τα τηγανιτά καλαμαράκια . Αυτή η συνταγή για  καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά, ψημένα στον φούρνο με μπύρα, είναι Εύκολη, κάνει τα καλαμαράκια μαλακά και όχι λάστιχο και είναι χωρίς τηγάνισμα. Η μπύρα δίνει το κάτι παραπάνω και κάνει τη διαφορά στη γεύση.

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια (μεσαίου μεγέθους), καθαρισμένα

Τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια, ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο ξερό

1 μικρό κουτάκι μπύρα (330 ml)

Αλάτι, πιπέρι

Πάπρικα

Ελαιόλαδο

Οδοντογλυφίδες για το κλείσιμo

Πεντανόστιμα Καλαμαράκια γεμιστά στον φούρνο !!!

 Καλαμαράκια με σπανάκι! Υγιεινό και πολύ νόστιμο φαγάκι!

Αρχικά, Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ντοματοπολτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την μισή μπύρα και αφήνουμε για 1 λεπτό…

Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον δυόσμο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα , ανακατεύουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στο ζεστό μάτι για 5-10 λεπτά. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα ρυζιού. Κλείνουμε το στόμιο από τα καλαμάρια με 1 οδοντογλυφίδα, αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, την υπόλοιπη μπίρα, λίγο λάδι και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 170C αέρα για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα καλαμάρια πριν σερβίρουμε.

 Καλαμαράκια κρασάτα της τεμπέλας!!! Εύκολο, νόστιμο και οικονομικό!

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou