Συνταγή για σουφλέ με κολοκυθάκια με πιπεριές, λαχταριστή σάλτσα και παρμεζάνα που λιώνει στο στόμα. Ένα εύκολο σουφλέ με κολοκυθάκια που φουσκώνει και γίνεται σκέτος πειρασμός. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο, και θα γίνει το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων!
Δείτε επίσης Ογκρατέν ζυμαρικών με λαχανικά, μπέικον και τυριά & tips για επαγγελματικό αποτέλεσμα
Εκτέλεση για το σουφλέ με κολοκυθάκια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει ελαφρώς και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε λωρίδες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Βάζουμε στο τηγάνι τις πιπεριές να σοταριστούν, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το αλάτι και χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι ενώ χτυπάμε το μείγμα μας. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και την παρμεζάνα.
Συναρμολόγηση πριν το ψήσιμο
Σε ένα πυρέξ λαδώνουμε ελαφρώς την βάση του και στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια και αλατίζουμε. Από πάνω στρώνουμε τις πιπεριές και ρίχνουμε και το 1/3 της σάλτσας και 100γρ τριμμένη μοτσαρέλα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα άλλα μισά κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι, και την υπόλοιπη σάλτσα.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 4 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και απλώνουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης Αυτό το σουφλέ κοτόπουλου χωρίς κρέμα γάλακτος & μπεσαμέλ είναι ότι πιο νόστιμο έχετε φάει
Δείτε την εκτέλεση και σε βίντεο:
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες