Τα τορτελίνια είναι ένα τόσο νόστιμο ζυμαρικό που ακόμη και σκέτα είναι πολύ ωραία. Στα τορτελίνια με γέμιση τυριού ταιριάζει πολύ η κόκκινη σάλτσα. Εδώ τα φτιάχνουμε στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και κιμά γαλοπούλας. Ο κιμάς κοτόπουλο είναι ελαφρύς σε λιπαρά ενώ έχει τέλεια γεύση. Σαν επικάλυψη βάζουμε τυρί μοτσαρέλα. Εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο τυρί θέλετε. Η παρμεζάνα είναι μία πολύ καλή επιλογή για πιο πιπεράτη γεύση.
Τορτελίνια στον φούρνο με κιμά κοτόπουλο Εύκολα και πεντανόστιμα…
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
450γρ. κιμά κοτόπουλο
1 βάζο (800γρ.) σάλτσα ντομάτας
1 πακέτο (620γρ.) τορτελίνια γεμισμένα με τυρί
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (250γρ.)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρέξ
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι ο κιμάς να μην είναι ροζ, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα τορτελίνια σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα τορτελίνια με το μείγμα ντομάτας. Τα ρίχνουμε στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με τυρί.
Ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά. Το αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες