Ζουμέρα μπιφτέκια κοτόπουλο και ρυζάκι με κάρυ
Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια
Υλικα
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1/2 πιπεριά φλωρίνης
1//2 πιπεριά κίτρινη
1 καρότο τριμενο
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλια του γλυκου γεμάτη Κάρυ
3 φέτες ψωμί μουλιασμενο
½ κούπα ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κουπα(προαιρετικά)
1 μικρή τριμμένη ντομάτα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι(προαιρετικα)
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούνε , εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε και απο τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
Ρυζάκι με κάρυ
Υλικά
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
2 κούπες ζωμό κότας
1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Ξεπλένουμε το ρύζι.
Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) το ρύζι, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα. Σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες