Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με πένες, μπεσαμέλ, κεφαλοτύρι και γκούντα για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο- Καλύτερο και από της πιτσαρίας
Υλικά:
Για τη μπεσαμέλ:
- Γάλα φρέσκο 1/2 λίτρο
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- γκούντα 1 χούφτα τριμμένο
Μα ρε παιδιά πως μπορούμε να αντισταθούμε σε μία μακαρονάδα φούρνου με μπεσαμέλ και τυριά; Και μόνο οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Υπέροχα μακαρόνια φούρνου με μπεσαμέλ και τυριά που λιώνουν για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μακαρόνια φούρνου με μπεσαμέλ και τυριά:

Εκτέλεση για τα μακαρόνια φούρνου με μπεσαμέλ και τυριά
Αρχικά βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα τις σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το τριμμένο γκούντα.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και έπειτα βάζουμε το βούτυρο και το γκούντα για τη μπεσαμέλ.
Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και αλλαντικά
Ανακατεύουμε και στρώνουμε τη μπεσαμέλ στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Μακαρόνια φούρνου με κιμά και μοτσαρέλα της Γκόλφως
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr