Μακαρόνια φούρνου στο πήλινο με κιμά και λιωμένο τυρί βήμα βήμα

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων! Μακαρόνια φούρνου με κιμά και λιωμένα τυριά στο πήλινο. Μία πεντανόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρόνια φούρνου, που θα λατρέψουν τα παιδιά.

    Για την επικάλυψη της μακαρονάδας

  • γκούντα 300 με 350 Γραμ. τριμμένο Τυρί ένταμ

Αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά μπορείτε να την κάνετε και με τον κιμά που περίσσεψε, ενώ τα πήλινα μπορεί να είναι ατομικά ή και ένα μεγάλο πυρέξ! Δοκιμάστε την και καλή σας όρεξη!

*Για 4 μερίδες

Εκτέλεση κιμά:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Προσθέτουμε και τον κιμά να σοταριστεί και εκείνος αρκετά καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι,την κέτσαπ, τη ζάχαρη και την κανέλα. Τέλος προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς μας.

Εκτέλεση μακαρόνια φούρνου:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και βάζουμε τα μακαρόνια μας στα ειδικά πυρίμαχα σκεύη που έχουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.

Τέλος βάζουμε και το τριμμένο τυρί από πάνω και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να λιώσει και να ροδίσει λίγο το τυρί μας!

Μακαρόνια φούρνου στο πήλινο με κιμά και λιωμένο τυρί βήμα βήμα Μακαρόνια φούρνου στο πήλινο με κιμά και λιωμένο τυρί βήμα βήμα Μακαρόνια φούρνου στο πήλινο με κιμά και λιωμένο τυρί βήμα βήμα Μακαρόνια φούρνου στο πήλινο με κιμά και λιωμένο τυρί βήμα βήμα

Close