Εύκολο κέρασμα για τις μέρες αυτές. O φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες ενώ διευκολύνει την πέψη.
Για τη συνταγή
1 1/2 κιλό φλούδες από μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1 κιλό ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες απ’ τα μανταρίνια με τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό για 10΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
2. Ενώνετε τον πολτό από τα μανταρίνια με την ψιλοτριμμένη αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ μέχρι να σχηματισθεί ένα μίγμα που να είναι ομοιογενές και να πλάθεται στα χέρια σας.
3. Πλάθετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε μέσα σε μικρές χάρτινες θήκες ή επάνω σε μικρά φύλλα λεμονιάς ή νεραντζιάς. Τα αφήνετε λίγο να στεγνώσουν πριν τα σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε να τα καλύψετε από έξω με καρύδα τριμμένη η λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Πάντως είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι το οποίο διατηρείται για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες σκεπασμένο αεροστεγώς και σε δροσερό μέρος.
Δες εδώ όλες τις συνταγές μας με τρία υλικά!
Πηγή: mirsini.grΕιδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα