Πως θα σας φαινόταν αν φτιάχναμε σπιτική σοκολάτα mars?Είναι πανεύκολο και πάνω από όλα υγιεινό αφού είναι φτιαγμένο από υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας!!!!
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια-υψηλή θερμότητα για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς…Ρίξτε περίπου μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα ζάχαρης στην μαρέγκα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν. Προσθέτουμε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε έως ότου έχει ενσωματωθεί όλο το μείγμα της ζάχαρης ρίχνοντας και τη κρεμά ταρτάρ. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κακάο , και χτυπάμε περίπου τρία λεπτά. Ρίχνουμε σένα βουτυρωμένο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε να καθίσει για δέκα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ προετοιμάζουμε την καραμέλα.
Για την καραμέλα:
Σε αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το ζαχαρούχο, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αλλάξει χρώμα η καραμέλα.
Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από το μείγμα μας και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες.
Τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής,με την καραμέλα προς τα κάτω. Κόβουμε τις μπάρες σε ορθογώνια και τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα.
Έτοιμα τα σπιτικά mars!!
- αυγα 2 ασπράδια
- ζαχαρη 1 ½ φλιτζάνια (300γρ)
- νερό ½ φλιτζάνι (125ml)
- σοκολάτα (115g) λιωμένη γάλακτος
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
- κρέμα ταρτάρ ¼ κουταλάκι του γλυκού
- σιρόπι 1 φλιτζάνι (340γρ) ελαφρύ καλαμποκιού
Υλικά
- ζαχαρούχο γάλα 150 γραμ.
- βουτυρο 50 γραμ.
- καστανή ζάχαρη 60 γραμ.
Για την καραμέλα
- σοκολάτα 400g γάλακτος
Για την επικάλυψη
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος