Μια διαφορετική μπατζίνα με σιμιγδάλι κολοκυθάκια και πιπεριές  Φλωρίνης

Υπέροχη συνταγή για μπατζίνα με σιμιγδάλι κολοκυθάκια και πιπεριές Φλωρίνης !! Απίστευτη νοστιμια!!

 

Εκτέλεση
Έβαλα σε μια λεκάνη το ζεστό νερό με ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη και τη μαγιά και άφησα να ενεργοποιηθεί.
Πρόσθεσα το σιμιγδάλι και άφησα να φουσκώσει με σκεπασμένη τη λεκάνη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι έβαλα τα κρεμμύδια σε φέτες με λίγο νεράκι και μια κουταλιά καστανή ζάχαρη να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά 20 λεπτά στο τέλος πρόσθεσα τον μαϊντανό και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.
Ανακάτεψα στα τριμμένα κολοκυθάκια τα φυλλαράκια δυόσμου και βασιλικού ψιλοκομμένα τα πρόσθεσα μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια το σκόρδο κι αυτό ψιλοκομμένο στο σιμιγδάλι μαζί με τα αυγουλάκια που είχα χτυπήσει στη φραπιέρα τα κομματάκια φέτας και το λευκό πιπέρι.
Έβαλα σε αντικολλητικό ταψί και έψησα στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι που πήρε ωραίο χρώμα.
Μπορείτε να προσθέσετε και ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί θα στρώσετε μια λαδόκολλα ή λίγο ηλιέλαιο να μη σας κολλήσει. Για όσους αποφεύγουν τα άσπρα άλευρα.
Καλή επιτυχία!

Μια διαφορετική μπατζίνα με σιμιγδάλι κολοκυθάκια και πιπεριές Φλωρίνης

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ελένη Γαρυφάλλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας

Close