Mία εξαιρετική συνταγή για αφράτα και γευστικά κουλουράκια!

Συνταγή για αφράτα και γευστικά κουλουράκια πασχαλίνα. Τα συγκεκριμένα πασχαλινά κουλούρια, είναι αφράτα και τριφτά και μένουν έτσι για μέρες

Mία εξαιρετική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε φέτος το Πάσχα!

Διαδικασία:

Χτυπάμε το βούτυρο ή τη φυτίνη με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπήστε τα περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.

Mία εξαιρετική συνταγή για αφράτα και γευστικά κουλουράκια!

Δείτε ακόμη Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα κουλούρια πορτοκαλιού

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.
Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.
Μην ξεχάσετε να τα αλείψετε με ένα αυγό για να αποκτήσουν ωραίο ροδαλό χρώμα!

Mία εξαιρετική συνταγή για αφράτα και γευστικά κουλουράκια!

 

Close