Μηλομπισκοτάκια με ταχίνι και μέλι

ΥΛΙΚΑ
2 μέτρια κόκκινα μήλα
2 κ.σ. ταχίνι με μέλι
2 κ.σ. μέλι
1/2 πίτυρο κούπα βρώμη
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες (κατά προτίμηση ξανθές)
Κανέλλα
Γαρύφαλλο
1 και 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
Μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πολτό από τα μήλα, το ταχίνι, το μέλι, τη βρώμη, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Αν δεν έχουμε ταχίνι με μέλι προσθέτουμε μια επιπλέον κουταλιά μέλι.
Προσθέτουμε και το μπέκιν πάουντερ.
Επειδή δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς η ποσότητα και η ποιότητα (πόσο υδαρής είναι) του πολτού προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα κοσκινισμένη μέχρι να καταφέρουμε μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
Πλάθουμε τα μπισκότα σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.
Τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Από τη φανταστική σελίδα μαγειρικής όλα νηστίσιμα


Close