Μηλόπιτα_με σταφίδες_

Αφράτη και μελωμένη μηλόπιτα με σταφίδες που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας.

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Κι εμείς σήμερα δε θα φάμε ένα απλό μήλο. Θα πάρουμε το μήλο και θα το φτιάξουμε σε μία συγκλονιστική, αφράτη και μελωμένη μηλόπιτα. Από την φωτογραφία και μόνο φαίνεται πόσο απολαυστική είναι.

Στην μηλόπιτα θα βάλουμε και σταφίδες για να απογειώσουμε ακόμη περισσότερο την γεύση. Μπορεί να σας αρέσει επίσης και η μηλόπιτα με γλυκό του κουταλιού φιρίκι. Αυτή η μηλόπιτα μπορεί να προσφερθεί σαν κέρασμα, να συνοδεύσει τον καφέ σας ή και να την απολαύσετε όταν θέλετε κάτι γλυκό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, την ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το φρέσκο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ.

Στο μεταξύ έχουμε μουλιάσει από προηγουμένως τις σταφίδες στον φυσικό χυμό πορτοκαλιού. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε τις μισές στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα και τοποθετούμε το μήλο σε φέτες στις οποίες έχουμε βάλει κανέλα και ζάχαρη.

Δείτε ακόμα Μηλόπιτα με κρέμα : Η απόλυτη συνταγή

Στα κενά βάζουμε τις σταφίδες που είχαμε βάλει προηγουμένως στην άκρη. Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, αλείφουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Μηλόπιτα_με σταφίδες_

Μηλόπιτα_με σταφίδες_

Μηλόπιτα_με σταφίδες_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Έλεν Καρά

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close