Monster birthday cake
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 175 γρ.
- ζαχαρη 175 γρ.
- βουτυρο 175 γρ. ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια
- αυγα 3 μεσαία (που ζυγίζουν περ. 175γρ.)
- μπέικιν πάουντερ 1 γεμάτη κ.γ.
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουτ. γλυκού
Υλικά
- κουβερτουρα 600 γρ. με 50%-55% κακάο,σε μικρά κομμάτια
- γάλα 300 γρ. φρέσκο, πλήρες
- κρεμα γαλακτος 400 γρ. με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
- πραλίνα 1 μικρή συσκευασία σοκολάτα
Για την κρέμα σοκολάτα (γέμιση)
- ζαχαρούχο γάλα 1
- βουτυρο 350 γρ. (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουτ γλυκού
- λεμονι 2 κ.σ χυμό
Για την βουτυρόκρεμα (επικάλυψη)
Τα γενέθλια των παιδιών μας θέλουμε να είναι μια από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις τους, κάθε χρόνο. Γι’ αυτό όλοι προσπαθούμε να διοργανώσουμε το τέλειο party! Αν δεν έχετε λεφτά για να αγοράσετε μια εντυπωσιακή τούρτα στο αγγελούδι σας, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε!
Μπορείτε να φτιάξετε μια εξαιρετική τούρτα, ιδανική για το παιδικό party του αγòριού σας με τα χεράκια σας. Είναι εύκολη στην παρασκευή με υλικά που μπορούμε να βρούμε όλοι σε ένα supermarket. Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας την τούρτα και το παιδί θα ξετρελαθεί από την χαρά του. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι μας χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το οποίο θα έχει θερμοκρασία δωματίου κι ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό Bueno
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μαρίζ. Βάζουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και τοποθετούμε εκεί το μείγμα μας. Το ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου. Όταν το παντεσπάνι είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρις δίσκους.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Αφού προσθέσουμε το νερό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μείγμα μας για 5 λεπτά. Στο τέλος εάν θέλουμε προσθέτουμε το κονιάκ.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτα
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από τα κομματάκια της κουβερτούρας. Αφήνουμε το μείγμα μας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Στο τέλος, με μια μαρίζ και απαλές κινήσεις, ενώνουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με το μείγμα της σοκολάτας και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν. Η σωστή βουτυρόκρεμα πρέπει να μοιάζει με σαντιγί αλλά σε πιο σφιχτή μορφή. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής που θα την κάνει ακόμη πιο όμορφη.
Μπορούμε να την φτιάξουμε σε μίξερ ή και χωρίς μίξερ. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Tips
Σε παιδική τούρτα, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσουμε το κονιάκ στο παντεσπάνι.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα