Μπακλαβάς αρωματικός με φιστίκι και καρύδι

Μπακλαβάς αρωματικός με φιστίκι και καρύδι. Ένα λαχταριστό κομμάτι μπακλαβά μέσα στο σιρόπι, είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να μας ανέβει η διάθεση με την καραντίνα! Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε αρωματικό μπακλαβά με φιστίκι, καρύδια και σιρόπι με άρωμα λεμονιού!

Τα φύλλα είναι τραγανά, βουτυράτα και σιροπιαστά! Όπως πρέπει να είναι δηλαδή ο σωστός ο μπακλαβάς! Θέλετε σίγουρα ένα κομμάτι γι’ αυτό και ήρθε η στιγμή να τον φτιάξετε! Ένας εύκολος μπακλαβάς καλύτερος σε γεύση από εκείνον του ζαχαροπλαστείου που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Τέλειο γλυκό για τα Χριστούγεννα. Δείτε παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή αλέθουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα καρύδια. Τα βάζουμε σε χωριστά μπολ. Στα καρύδια ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Τα φιστίκια Αιγίνης τα αφήνουμε ως έχουν. Κρατάμε λίγα στην άκρη για την διακόσμηση. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στενόμακρο, μικρότερο της κουζίνας και στρώνουμε 6-7 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα.

Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης όλη την επιφάνεια. Συνεχίζουμε με άλλα 6-7 φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Συνεχίζουμε με βουτυρωμένα σκέτα, φύλλα κρούστας επάνω. Ραντίζουμε με ελάχιστο βούτυρο και κόβουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια.

Δείτε ακόμα Μπακλαβάς χωριάτικος με ελαιόλαδο !!!Θεϊκός!

Ψεκάζουμε με λίγο νερό το οποίο έχουμε αναμείξει 1/2 κ.γ ανθόνερο. Ψήνουμε τον μπακλαβά μας σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλό έως μέτριο φούρνο περίπου για μία ώρα. Όταν τον βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

μπακλαβάς συνταγή μπακλαβάς συνταγή μπακλαβάς συνταγή μπακλαβάς συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Βάνα Ντελή

στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρέματα “Deli”cious!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close