Υλικά:
Υλικά για σοκολατένιο σιρόπι:
- γάλα 400 ml
- ζαχαρη 100 γρ
- κακαο 20 γρ
- Κουβερτούρα γάλακτος 200 γρ
- ρούμι 50 ml
Υλικά για την σοκολατένια γκανάζ:
- κουβερτουρα 500 γρ
- κρεμα γαλακτος 250 ml
Μπαμπαδάκια όλοι έχουμε φάει. Μπαμπαδάκια με σοκολάτα και ρούμι όμως; Μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιους μπαμπάδες με ρούμι που πρέπει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή για μπαμπαδάκια με σοκολάτα είναι πραγματικά υπεροχή. Τα μπαμπαδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά και αυτά τα μπαμπαδάκια με σοκολάτα θα γίνουν η πρώτη μας επιλογή στα γλυκά.
Τώρα λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα μπαμπαδάκια με σοκολάτα μόνοι μας στο σπίτι και πιστέψτε με θα τα λατρέψετε.
Δείτε επίσης : Μπαμπαδάκια: Η καλύτερη συνταγή σαν του ζαχαροπλαστείου
Υλικά για Μπαμπαδάκια με σοκολάτα:
260 ml γάλα 40 γρ ζάχαρη 20 γρ φρέσκια μαγιά 4 αυγά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 400 γρ αλεύρι 50 γρ κακάο 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση για μπαμπαδάκια με σοκολάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέστε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε να γίνει ζύμη.
Καλύψτε το μίγμα με μια πετσέτα και αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Βουτυροαλευρώστε ένα ταψί για μάφιν και γεμίστε τις θήκες κατά τα 2/3. Αφήστε τα πάλι να διπλασιαστούν για άλλα 45 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 22-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σιροπιάσουμε.
Υλικά για σοκολατένιο σιρόπι:
400 ml γάλα 100 γρ ζάχαρη 20 γρ κακάο 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος 50 ml ρούμι Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι και αψήστε τα να πάρουν βράση. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε το ρούμι. Βουτήξτε τους κρύους μπαμπάδες στο καυτό σοκολατένιο σιρόπι για 1 λεπτό μέχρι να απορροφήσουν καλά το σιρόπι. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο για 15 λεπτά.
Υλικά για την σοκολατένια γκανάζ:
500 γρ κουβερτούρα 250 ml κρέμα γάλακτος Λιώστε σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες και μετά χτυπήστε τη με το μιξερ να πάρει όγκο και βάλτε τη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Πως θα στήσουμε τα μπαμπαδάκια με σοκολάτα:
Κόψτε το πάνω μέρος, γεμίστε με την σοκολατένια γκανάζ και καπακώστε τα. Βάλτε λίγο σαντιγύ και ένα γλυκό κερασάκι στην κορυφή. Οι Σοκολατένιοι μπαμπάδες με ρούμι είναι έτοιμοι!!!
Δείτε και το αναλυτικό βίντεο για τα σοκολατένια μπαμπαδάκια
RECIPE FOR CHOCOLATE BABA AU RHUM
Ingredients for Baba: 260 ml milk 40 gr sugar 20 gr fresh yeast 4 eggs 100 gr melted butter 400 gr all purpose flour 50 gr cacao powder 1 tsp salt
In a large bowl add the milk, the sugar, the yeast and whisk until the yeast melts. Add the eggs, the melted butter and whisk. Add the flour, cacao powder, salt and whisk. Cover the mixture with a towel and let it to double in size for 1-2 hours in a warm place. Use butter and flour to a muffin baking pan and fill the cases at 2/3. Let the mixture double again for 45 minutes in warm place. Bake them in a preheated oven at 160 C for 22-25 minutes. Let them cool completely.
Ingredients for chocolate syrup:
400 ml milk 100 gr sugar 20 gr cacao powder 200 gr chocolate 50 ml rhum In a pot add all the ingredients except from the rhum and bring to a boil. Remove the pot from heat and add the rhum. Put the cold savarin into the hot chocolate syrup for 1 minute to soak the syrup. Let them cool for 15 minutes.

Ingredients for chocolate ganache:
500 gr dark chocolate or milk chocolate 250 ml heavy cream In a bowl add the two ingredients and melt in the microwave at 800 Watt for 2 minutes, whisking every 30 seconds. Let the ganache cool for 4-6 hours at room temperature and beat with a mixer for more volume. Put it in a pastry bag.
Κόψτε το πάνω μέρος από το μπαμπά, γεμίστε με το ganache και καλύψτε το ξανά. Σκουπίστε λίγο σαντιγί και τοποθετήστε ένα γλυκό κεράσι στην κορυφή. Το Chocolate Baba au rhum είναι έτοιμο !!! Απολαμβάνω!