Η καλύτερη συνταγή για μπαμπαδάκια – Πιο νόστιμα και από του ζαχαροπλαστείου

Μπαμπαδάκια: Η καλύτερη συνταγή σαν του ζαχαροπλαστείου! Κι όμως βρήκαμε τα πιο λαχταριστά μπαμπαδάκια που μοιάζουν καραμελωμένα. Με ένα τραγανό φύλλο που φτιάχνεται από απλά και οικονομικά υλικά και με μία φυτική σαντιγί στην γέμιση που θα σας ξετρελάνει.

Όσο για το σιρόπι; Μυρωδάτο και μέσα στην γλύκα, με το λεμόνι να απογειώνει την γεύση και την μυρωδιά τους. Τα μπαμπαδάκια είναι το αγαπημένο μας γλυκό και δεν χρειάζεται να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά στα ζαχαροπλαστεία για να το απολαμβάνουμε.

Δείτε ακόμα Καρυδόπιτα με κρέμα : H καλύτερη συνταγή

Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε μπαμπαδάκια με τα χεράκια μας και πιστέψτε μας, είναι αξεπέραστα. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για Μπαμπαδάκια

Στην αρχή διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό γάλα. Χτυπάμε έπειτα στο μίξερ το βούτυρο, μαζί με την ζάχαρη και δύο κουταλιές αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλατος και της μαγιάς και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.

Έπειτα βουτυρώνουμε καλά τις θήκες για muffins. Βγαίνουν 18 τεμάχια. Τις γεμίζουμε μέχρι την μέση, σκεπάζουμε τις θήκες και τις αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και την φλούδα λεμονιού. Βράζουμε τα υλικά μας για 5 λεπτά από το σημείο που αρχίζει ο βρασμός.

Εκτέλεση για την γέμιση για Μπαμπαδάκια

Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα μέχρι να σφίξει. Βάζουμε την κρέμα μας στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Σιροπιάζουμε το γλυκό μας όσο είναι χλιαρό με χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα μπαμπαδάκια μας για 3-4 ώρες. Στην συνέχεια τα κόβουμε στην μέση και τα γεμίζουμε με την φυτική σαντιγί.

μπαμπαδάκια συνταγή_

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

στην αγαπημένη μας ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close