Τα μπισκότα αυτά είναι υπέροχα πρωτότυπα και θα κλέψουν τις εντυπώσεις! Είναι φτιαγμένα με απλά υλικά, αλλά αυτό δεν έχει σημασία καθώς όλοι θα θέλουν να τα γευτούν και αν δεν θελήσουν ο μόνος λόγος είναι οτι η εμφάνιση τους είναι τόσο εντυπωσιακή που δεν θα θέλουν να τα χαλάσουν!
Συστατικά:
- 4 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 σακουλάκι για να βάλετε εκεί τη μαρέγκα
- άχνη ζάχαρη
- σωληνάρια γλάσου για την διακόσμηση
Τα μπισκότα αυτά είναι υπέροχα πρωτότυπα και θα κλέψουν τις εντυπώσεις!
Διαδικασία:
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάλτε τα ασπράδια μέσα στο μπόλ του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα ταρτάρ αλλά και το εκχύλισμα αμυγδάλου και στην συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια υφή σαν αφράτο χιόνι. Στο μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο σας στους 90 περίπου βαθμούς, βάλτε σε 2 ταψιά λαδόκολλα και τοποθετείστε τα στην άκρη!
Δείτε ακόμη: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό κέικ-χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, ενώ αναμειγνύετε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια, βάλτε το μίξερ σε πιο υψηλή ταχύτητα για λίγο. Το μείγμα φαίνεται σχεδόν το ίδιο με το ασπράδι αυγού σαν αφράτο χιόνι, αλλά θα είναι πιο λαμπερό.
Τώρα τοποθετήστε στο σακουλάκι που κόψατε για να βάλετε μέσα την μαρέγκα μπροστά μια στρογγυλή μύτη. Μπορείτε να βρείτε τόσο το σακουλάκι όσο και την μύτη αυτή σε καταστήματα με χειροτεχνίες! Γεμίστε το σακουλάκι με μαρέγκα και στριφογυρίστε το στην κορυφή ώστε να κλείσει.Μπορείτε διαφορετικά να βάλετε ένα λαστιχάκι στη κορυφή προκειμένου να μην δυσκολευτείτε στην όλη διαδικασία!
Δείτε ακόμη: Γιορτινό λαχταριστό κέικ με μους σοκολάτα!
Στη λαμαρίνα που έχετε στρώσει λαδόκολλα, κάντε μια μπάλα από μαρέγκα για το κεφάλι του χιονάνθρωπου.Για να γίνει αυτό, κρατήστε το σακουλάκι της μαρέγκας κάθετα πάνω από τη λαμαρίνα, πιέστε το σωλήνα, και μια μπάλα θα φτιαχτεί φυσικά. Στη συνέχεια, φτιάξτε το σώμα του Άγιου Βασίλη, κάνοντας ζικ ζαγκ την μαρέγκα. Το κεφάλι πρέπει να είναι ξεχωριστά από το σώμα, καθώς θα τα βάλουμε μαζί αργότερα. Κάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε τις λαμαρίνες και στη συνέχεια ψήνουμε για 1 ,5 έως 2 ώρες. Θα πρέπει να είναι σταθερά στην αφή, αλλά να μην έχουν ροδίσει, τότε θα είναι έτοιμα! Απενεργοποιήστε το φούρνο, ανοίξτε ελαφρά την πόρτα και αφήστε τις μαρέγκες να μείνουν στο ζεστό φούρνο για ακόμη δύο ώρες.
Μόλις οι μαρέγκες σας κρυώσουν για τα καλά, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την διακόσμηση με τα σωληνάρια γλάσου! Πάρτε μαύρο χρώμα γλάσου για τα μάτια και το στόμα, πορτοκαλί για την μύτη, για τα κουμπιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ο,τι χρώμα θέλετε και καφέ για τα χέρια! Μπορείτε επίσης, να στολίσετε τους χιονανθρώπους με ο,τι άλλο θέλετε ακόμη και με καραμέλες!
Δείτε ακόμη: Δείτε το υγρό ιαπωνικό κέικ σε σχήμα γάτας που έχει γίνει viral στο twitter
Όταν θα είναι έτοιμα, φωνάξτε τα παιδιά σας και απολαύστε τα όλοι μαζί!
Πηγή: tablespoon.comΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις