Γιορτινό λαχταριστό κέικ με μους σοκολάτα!

Όσο κοντοζυγώνουν οι γιορτές όλο και περισσότερες δικαιολογίες βρίσκουμε να φτιάξουμε ένα γλυκάκι.Οι δικαιολογίες γίνονται ακόμη περισσότερες όταν αυτό το γλυκάκι έχει να κάνει με σοκολάτα.Αυτό ειδικά το κέικ σοκολάτας με την μους σοκολάτα που σερβίρεται με ρόδι είναι φανταστικό και μπορεί να σας τρελάνει τον ουρανίσκο.

Δείτε ακόμη:Χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας με μπισκότα από το Στέλιο Παρλιαρο

Το καλύτερο με αυτό το κέικ είναι οτι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω συνταγή, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την δική σας αγαπημένη συνταγή για κέικ ή ακόμη και να αντικαταστήσετε τη μους σοκολάτα με οποιαδήποτε άλλο θέλετε όπως μους φυστικοβούτυρου ας πούμε. Το συγκεκριμένο κέικ είναι στολισμένο από πάνω με σκόνη κακάο και σπόρους από ρόδι, αλλά εσείς αν δεν θέλετε μπορείτε να βάλετε φλούδες σοκολάτας, νιφάδες καρύδας, τρούφα ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει εσένα να έχει πάνω το κέικ σας.

lachtaristo-kik-me-mous-sokolatas2_

lachtaristo-kik-me-mous-sokolatas3_

lachtaristo-kik-me-mous-sokolatas4_

lachtaristo-kik-me-mous-sokolatas5_

Αν δεν θέλετε να κόψετε το κέικ σας σε στρογγυλά κομμάτια δεν είναι αναγκαίο.. Μπορείτε να το αφήσετε ως έχει με τη συγκεκριμένη γαρνιτούρα που θα θελήσετε να βάλετε.

Αυτό ειδικά το κέικ σοκολάτας με την μους σοκολάτα που σερβίρεται με ρόδι είναι φανταστικό και μπορεί να σας τρελάνει τον ουρανίσκο.

Δείτε ακόμη:Σοκολατένιο κέικ με γλάσο Nutella’s

Συστατικά:

για το κέικ:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι σκόνη πατάτας (πουρε σε σκόνη)
  • 3/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  •  3/4 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια vegan βουτυρόγαλα δες εδώ πως να το φτιάξεις

για τη μους:

  • 170 γρ. μαύρης σοκολάτας
  • 2/3 φλιτζάνια πλήρες γάλα καρύδας

Δείτε ακόμη:Κρέμα σοκολάτα-αβοκάντο

Διαδικασία:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι αντικολλητκό 8 × 12 ” αλείψτε το με λάδι και βάλτε  το στην άκρη
  2. Σε ένα μικρό μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη πατάτας, τη σκόνη κακάο,το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και βάλτε τα στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάδι, τη ζάχαρη, και το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατέψτε το μείγμα.Βάλτε στο μπολ το μείγμα με το αλεύρι που έχετε κάνει και το βουτυρόγαλα. Προσθέστε το μείγμα αλευριού πρώτα, στη συνέχεια, το βουτυρόγαλα. Χτυπήστε ελαφρά ακριβώς μέχρι το κτύπημα να μην κάνει ως επί το πλείστον σβώλους.
  4. Χύστε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 34-36 λεπτά στον αέρα, ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια αναστρέψτε επάνω σε ένα ράφι για να κρυώσει εντελώς.
  5. Ενώ το κέικ μαγειρεύετε, προετοιμάστε της μους λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.
  6. Μόλις λιώσει, βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά στο γάλα καρύδας.
  7. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ μέχρι τη μέση με παγάκια και βάλτε το μπολ γεμάτο με το μείγμα σοκολάτας πάνω από τα παγάκια. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, κτύπησε το μείγμα σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να πήξει και επαναλάβετε,για περίπου 5-6 λεπτά.
  8. Όταν το κέικ έχει κρυώσει, μπορείτε είτε να βάλετε τη  μους και να το σερβίρετε, ή μπορείτε να το κόψετε με ένα “στρογγυλό κόπτη 3 για να κάνετε ατομικά στρογγυλά κέικ.Πασπαλίστε από πάνω με σκόνη κακάο και ρόδι, αν το επιθυμείτε.
  9. Το κέικ φτάνει μέχρι και για 3 ημέρες.

To κέικ σας είναι έτοιμο!!!

 

 

 

Πηγή: ehow.com
Close