Πρωτότυπα και μοσχομυριστά μπισκότα πορτοκαλιού με κρασί που θα συνοδεύσουν τον καφέ σας.
- κρασι 200 γρμ κόκκινο
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Μισό κεσεδάκι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από μισό πορτοκάλι
- λεμονι Ξύσμα από μισό
- βανίλια 1
- σπορέλαιο 1 κεσεδάκι
- βιτάμ 1 σπιρτόκουτο
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζάχαρη καρύδας Μισό κεσεδάκι
- καστανή ζάχαρη Μισό κεσεδάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
Υλικά
Έχετε δοκιμάσει ποτέ μπισκότα με κρασί; Εμείς το κάναμε πρόσφατα όταν είδαμε αυτήν την συνταγή τυχαία και δεν μπορέσαμε να μην την δοκιμάσουμε. Η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία. Τα μπισκότα μας, βγήκαν τραγανά όσο πρέπει. Μπορεί να σας αρέσουν επίσης Μπισκότα με κεράσι.
Το κρασί είναι πολύ ελαφρύ στην γεύση και δεν χαλάει το αποτέλεσμα. Αντιθέτως το απογειώνει. Εμείς βέβαια δεν χρησιμοποιήσαμε κόκκινο κρασί, διότι δεν είχαμε. Παρόλα αυτά η γεύση ήταν φανταστική και τα καταβροχθίσαμε σε λίγες μέρες. Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το κόκκινο κρασί. τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια, το σπορέλαιο, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη καρύδας και την καστανή ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Βάζουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας με μία μαρίζ και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Στο τέλος ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πατάμε το κάθε μέρος της ζύμης πάνω στο πάγκο ή με τον πλάστη ή με τα χέρια μας. Φτιάχνουμε τα μπισκότα μας με κουπάτ και τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Δείτε ακόμα Μπισκότα σοκολάτα-κανέλα
Ψήνουμε τα μπισκότα μας στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Tips για τα Μπισκότα πορτοκαλιού με κρασί
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι κρασί μας αρέσει ακόμη κι αν δεν είναι κόκκινο. Μπορούμε να κάνουμε μπισκότα πλεξούδες και να μην χρησιμοποιήσουμε κουπάτ. Μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη και μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη όπως και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Metaxia Kokkinou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες