Αλλιώτικη μπουγάτσα με φύλλο κρούστας (βίντεο)_

Μία αλλιώτικη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα και τραγανό φύλλο κρούστας.

Η Σερραϊκή μπουγάτσα έχει όνομα και φήμη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, μπουγάτσα ονομάζεται εξαιτίας του ιδιαίτερου φύλλου της. Όμως πλέον, οι μπουγάτσες είναι τόσο διαδεδομένες σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα που κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές μπουγάτσας.

Μία τέτοια παραλλαγή θα μας δείξει και ο αγαπημένος μας Δημήτρης Μιχαηλίδης. Μία απλή μπουγάτσα που ακόμη κι ένας αρχάριος μπορεί να την δοκιμάσει με απλά υλικά και φύλλο κρούστας. Μπορεί να μην είναι παραδοσιακή όμως η γεύση και η υφή της μοιάζει πολύ με την μπουγάτσα που όλοι ξέρουμε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα που έχουμε πάνω στο μάτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, το σιμιγδάλι, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Δείτε ακόμα Μπουγάτσα στο πι και φι

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 x 35 εκ. και κόβουμε στη μέση τα φύλλα κρούστας ώστε να χωρέσουν. Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, αλείφοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Μόλις απλώσουμε περίπου 7 φύλλα χύνουμε μέσα στο ταψί την κρέμα, φροντίζοντας να πάει παντού.

Ακολουθάμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το λιωμένο βούτυρο για να καλύψουμε από πάνω την κρέμα. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10′. Χαράζουμε με μαχαίρι κομμάτια μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Γαρνίρουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

 

Αλλιώτικη_ μπουγάτσα _με_ φύλλο_ κρούστας_ μπουγάτσα_με_φύλλο_κρούστας_ Αλλιώτικη_ μπουγάτσα _με_ φύλλο_ κρούστας_ Αλλιώτικη_ μπουγάτσα _με_ φύλλο_ κρούστας_ μπουγάτσα_με_φύλλο_κρούστας_ Αλλιώτικη_ μπουγάτσα _με_ φύλλο_ κρούστας_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close