μπουγάτσα-με-τυρί-αγιορείτικη συνταγή-

Μία ξεχωριστή Αγιορείτικη συνταγή για μπουγάτσα με τυρί, σας έχουμε σήμερα με τραγανό φύλλο. Τώρα που τα σχολεία ανοίγουν σιγά σιγά είναι μια πρώτης τάξεως ιδέα για το σχολικό κολατσιό Η μυρωδιά της και μόνο θα κάνει τα σάλια σας να τρέξουν!!!

    Για το άλειμμα της μπουγάτσας

  • βουτυρο 250-300 γραμμάρια

Η μπουγάτσα είναι παραδοσιακή πίτα από τις Σέρρες που έχει μεγάλη πέραση σε όλη την βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα σε εκείνα τα μέρη της βορείου Ελλάδας, μπορείτε να φάτε από τον κάθε φούρνο, μερακλήδικες μπουγάτσες με τραγανό φύλλο και υπέροχη γέμιση της επιλογής σας (αλμυρή ή γλυκιά). Σήμερα θα φτιάξουμε μία ξεχωριστή μπουγάτσα με τυρί .

Αφού το άνοιγμα των  σχολείων πλησιάζει μία συνταγή για αλμυρή μπουγάτσα με τυρί και μάλιστα αγιορείτικη σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη. Πρόκειται για μία μπουγάτσα με τραγανό φύλλο και κρεμώδης γέμιση που θα την λατρέψουν τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι. Με αγνά υλικά και πολύ αγάπη!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπουγάτσα με τυρί:

μπουγάτσα-με-τυρί-αγιορείτικη συνταγή-

Εκτέλεση για την γέμιση της μπουγάτσας με τυρί

Στο κρύο γάλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και το χτυπάμε να σκορπίσει. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα. Αυτό το βήμα χρειάζεται για να μην κοχλάσει η κρέμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο γάλακτος και μόλις αρχίζει να πήζει το μείγμα και να κοχλάζει, αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι. Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει τα αυγά μας σε ένα δοχείο και αφού η κρέμα είναι έτοιμη την ρίχνουμε λίγη λίγη στα χτυπημένα χτυπώντας το μείγμα μας συνεχώς.

Δείτε ακόμα Αφράτη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας, τυρί και μπεσαμέλ

Στο τέλος προσθέτουμε την σκληρή φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια και το σκληρό τυρί για μακαρόνια τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την γέμιση στην άκρη και ξεκινάμε την προετοιμασία της μπουγάτσας.

Εκτέλεση για την μπουγάτσα με τυρί

Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα στον πάτο του ταψιού βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα την κρέμα, φροντίζοντας να έχει πάχος ενός πόντου (μπορεί λίγο περισσότερο, μπορεί και λίγο λιγότερο), αφού την απλώσουμε.

Δείτε ακόμα Αλμυρή μπουγάτσα με κιμά

Πάνω από την κρέμα βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά, ένα ένα ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο. Ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε την μπουγάτσα στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα. Θέλουμε να ροδίσει καλά και είναι έτοιμη.

Tips για την μπουγάτσα με τυρί

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φύλλο για πίτες σας αρέσει. Αντί για αγοραστό φύλλο για πίτες μπορείτε να φτιάξετε 6-8 χειροποίητα φύλλα. Το φρέσκο γάλα ιδανικά, θα πρέπει να είναι πρόβειο, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Αντί για ψιλό σιμιγδάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 3-4 κουταλιές της σούπας σκληρό αλεύρι.

μπουγάτσα-με-τυρί-αγιορείτικη συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close