Μία ξεχωριστή Αγιορείτικη συνταγή για μπουγάτσα με τυρί, σας έχουμε σήμερα με τραγανό φύλλο. Τώρα που τα σχολεία ανοίγουν σιγά σιγά είναι μια πρώτης τάξεως ιδέα για το σχολικό κολατσιό Η μυρωδιά της και μόνο θα κάνει τα σάλια σας να τρέξουν!!!
- χωριάτικο φύλλο Μισό κιλό
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 κιλό πλήρες
- αυγα 6
- Σιμιγδάλι ψιλό 3-4 κουταλιές της σούπας
- φέτα 200 γραμμάρια σκληρή τριμμένη
- τυρί 200 γραμμάρια σκληρό για μακαρόνια
- βούτυρο γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας
Για την γέμιση
- βουτυρο 250-300 γραμμάρια
Για το άλειμμα της μπουγάτσας
Η μπουγάτσα είναι παραδοσιακή πίτα από τις Σέρρες που έχει μεγάλη πέραση σε όλη την βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα σε εκείνα τα μέρη της βορείου Ελλάδας, μπορείτε να φάτε από τον κάθε φούρνο, μερακλήδικες μπουγάτσες με τραγανό φύλλο και υπέροχη γέμιση της επιλογής σας (αλμυρή ή γλυκιά). Σήμερα θα φτιάξουμε μία ξεχωριστή μπουγάτσα με τυρί .
Αφού το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει μία συνταγή για αλμυρή μπουγάτσα με τυρί και μάλιστα αγιορείτικη σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη. Πρόκειται για μία μπουγάτσα με τραγανό φύλλο και κρεμώδης γέμιση που θα την λατρέψουν τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι. Με αγνά υλικά και πολύ αγάπη!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπουγάτσα με τυρί:
Εκτέλεση για την γέμιση της μπουγάτσας με τυρί
Στο κρύο γάλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και το χτυπάμε να σκορπίσει. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα. Αυτό το βήμα χρειάζεται για να μην κοχλάσει η κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο γάλακτος και μόλις αρχίζει να πήζει το μείγμα και να κοχλάζει, αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι. Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει τα αυγά μας σε ένα δοχείο και αφού η κρέμα είναι έτοιμη την ρίχνουμε λίγη λίγη στα χτυπημένα χτυπώντας το μείγμα μας συνεχώς.
Δείτε ακόμα Αφράτη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας, τυρί και μπεσαμέλ
Στο τέλος προσθέτουμε την σκληρή φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια και το σκληρό τυρί για μακαρόνια τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την γέμιση στην άκρη και ξεκινάμε την προετοιμασία της μπουγάτσας.
Εκτέλεση για την μπουγάτσα με τυρί
Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα στον πάτο του ταψιού βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα την κρέμα, φροντίζοντας να έχει πάχος ενός πόντου (μπορεί λίγο περισσότερο, μπορεί και λίγο λιγότερο), αφού την απλώσουμε.
Δείτε ακόμα Αλμυρή μπουγάτσα με κιμά
Πάνω από την κρέμα βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά, ένα ένα ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο. Ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε την μπουγάτσα στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα. Θέλουμε να ροδίσει καλά και είναι έτοιμη.
Tips για την μπουγάτσα με τυρί
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φύλλο για πίτες σας αρέσει. Αντί για αγοραστό φύλλο για πίτες μπορείτε να φτιάξετε 6-8 χειροποίητα φύλλα. Το φρέσκο γάλα ιδανικά, θα πρέπει να είναι πρόβειο, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Αντί για ψιλό σιμιγδάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 3-4 κουταλιές της σούπας σκληρό αλεύρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες