Συνταγή για μπουγάτσα με φρέσκο φύλλο σφολιάτας και πλούσια γέμιση από σπιτική κρέμα. Η πιο βελούδινη κρέμα που γεμίζει το στόμα και δημιουργεί την τέλεια αντίθεση με το τραγανό φύλλο. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πρωινό σας. Από την αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού.
- φύλλο σφολιάτας 8 φρέσκα
- βιτάμ 1 πλάκα
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 2 λίτρα
- αυγα 2 φρέσκα
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι τσαγιού (όχι κούπα)
- κορν φλαουρ 1 φλιτζάνι τσαγιού
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια τσαγιού
- βανίλια 2
- αλατι 1 τσιμπιά
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού περίπου
Για την κρέμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
- κανελά Κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά οι μπουγάτσες δεν έχουν καταγωγή από την Θεσσαλονίκη αλλά από τις Σέρρες. Επίσης επειδή μένω στη Θεσσαλονίκη και βλέπω πολύ συχνά αστειάκια τύπου “μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με τυρί” κλπ, μπουγάτσα λέμε ΤΟ ΦΥΛΛΟ, όχι την πίτα.
Αν δεν τα έλεγα όλα αυτά τα έσκαγα. Πάμε τώρα και στη συνταγή. Θα δούμε σήμερα μία υπέροχη γλυκιά μπουγάτσα, με ζάχαρη άχνη και κανέλα όπως συνηθίζεται.
Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο
Βέβαια το φύλλο δεν θα είναι μπουγάτσα αλλά φρέσκο φύλλο σφολιάτας, που έχει παρόμοιο αποτέλεσμα, για να μπορείτε να την φτιάξετε όλοι. Θα την λατρέψετε και σας το λέει μία…Σαλονικιά. Κατά το ήμισυ.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για την μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα της Γκόλφως παρακάτω:
Εκτέλεση για την μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα της Γκόλφως
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρύο φρέσκο γάλα, το ψιλό σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα ανάβουμε την φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει σφιχτή.
Στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σε ένα ταψί του φούρνου στρώνουμε 4 φύλλα σφολιάτας βουτυρωμένα μεταξύ τους. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα χλιαρή και όχι καυτή.
Συνταγή για μπουγάτσα με την τεχνική του Παναγιώτη Παπαδάκη
Κλείνουμε την μπουγάτσα με ακόμη 4 φύλλα σφολιάτας, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω εστία, περίπου για 30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Πρέπει να πατώσει καλά και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω. Αφού ψηθεί, περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Tips για την μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα της Γκόλφως
Αντί για φρέσκα φύλλα σφολιάτας μπορούμε να βάλουμε φύλλο κρούστας. Το ξύσμα πορτοκαλιού είναι προαιρετικό.
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν