Συνταγή για πικάντικο μπουγιουρντί στο πήλινο με γραβιέρα και φέτα για να συνοδεύσουμε το κρέας στα κάρβουνα. Ο τέλειος παραδοσιακός κρασομεζές
από τη φίλη μας Lena Totsika.
Μπουγιουρντί στο φούρνο
Το μπουγιουρντί είναι ένας παραδοσιακός μεζές που τον διαλέγουμε πάντα στα μεζεδοπωλεία ή στα ταβερνάκια. Αυτό διότι είναι ελαφρώς πικάντικο και συνοδεύει τέλεια τόσο το κρασί όσο και την μπύρα ενώ αν παίζει κρέας στο τραπέζι, πόσο μάλλον στα κάρβουνα, το μπουγιουρντί έρχεται και απογειώνει την γεύση του. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπουγιουρντί με γραβιέρα:
Εκτέλεση για το μπουγιουρντί με γραβιέρα
Σε ένα πήλινο προσθέτουμε μία στρώση φέτας, μία στρώση γραβιέρας. μία στρώση ντομάτας, μία στρώση πιπεριάς καυτερής με τα σπόρια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, κλείνοντας με φέτα και γραβιέρα.
Μακαρονάδα μπουγιουρντί
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και την ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-25 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο. Καλή όρεξη!
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες