Νηστίσιμα_μεθυσμένα λουκουμάκια_

Νηστίσιμα μεθυσμένα λουκουμάκια για την περίοδο της νηστείας. Νόστιμα και νηστίσιμα.

Καταρχάς θέλουμε να ενημερώσουμε ότι το κλασικό βιτάμ είναι φυτικό οπότε είναι και νηστίσιμο. Αυτά τα μεθυσμένα λουκουμάκια μπορούμε λοιπόν να τα φτιάξουμε κάθε περίοδο νηστείας τον χρόνο. Έχουν μεγάλη πέραση την Σαρακοστή αλλά και στον Δεκαπενταύγουστο! Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και νηστίσιμα ταρτάκια με φρούτα.

Τώρα λοιπόν που διανύουμε περίοδο νηστείας για τον Δεκαπενταύγουστο είναι υπέροχα αυτά τα λουκουμάκια. Με κρασί λευκό για να έχει μία πικάντικη γεύση και με λίγα και απλά υλικά. Μπορούμε να προσθέσουμε και γέμιση αν θέλουμε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή λιώνουμε το βιτάμ και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κρασί στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τριαντάφυλλο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Συνεχίζουμε βάζοντας λίγο λίγο το αλεύρι για όλες της χρήσεις.

Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να έχουμε μία όμορφη και μέτρια ζύμη. Δηλαδή όχι πολύ σφιχτή. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη κάνουμε μπαλάκια με την ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα Σοκολατάκια με μόνο 3 Υλικά (βίντεο)

Βάζουμε τα ζυμαράκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόλις τα λουκουμάκια πάρουν μέτρια θερμοκρασία.

Tips για τα Νηστίσιμα μεθυσμένα λουκουμάκια

Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι γέμιση μας αρέσει ή να τα φάμε και σκέτα. Με αυτήν την ζύμη φτιάχνουμε και νόστιμα μηλοπιτάκια. Είναι σημαντικό να έχουν μέτρια θερμοκρασία τα λουκουμάκια πριν βάλουμε την ζάχαρη άχνη διότι διαφορετικά η ζάχαρη θα κολλήσει.

Νηστίσιμα_μεθυσμένα λουκουμάκια_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελισσάβετ Μαυροπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close