Νηστίσιμη συνταγή- Μπαρμπουνοφάσουλα με πελτέ και φρέσκο δυόσμο

Το φρέσκο μυρωδικό δίνει δροσιά στο φαγητό και λειτουργεί χωνευτικά. Υπέροχη νηστίσιμη συνταγή για τις μέρες του Πάσχα!

Υλικά
1 κιλό µπαρµπουνοφάσουλα* (χάντρες), κατεψυγµένα (ή περίπου 1,6 κιλά φρέσκα, τα οποία καθαρίζουµε από τα λουβιά)
3 κρεµµύδια, σε ψιλά καρέ
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτές
αλάτι, κόκκινο πιπέρι, γλυκό και καυτερό (όσο θέλουµε)
τα φύλλα από 5 κλαράκια δυόσµο, ψιλοκοµµένα

Δείτε επίσης Μοσχομυριστή φασολάδα!

Διαδικασία
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουµε σε µέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι το κρεµµύδι µέχρι να ροδίσει απαλά.
Προσθέτουµε τα φασόλια και ανακατεύουµε µερικές φορές να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουµε 2½ ποτήρια νερό και αφήνουµε το υγρό να κοχλάσει.
Τότε, χαµηλώνουµε και βράζουµε για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουµε τον πελτέ διαλυµένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, δυναµώνουµε τη φωτιά και, µόλις το υγρό κοχλάσει ξανά, χαµηλώνουµε σε µέτρια προς χαµηλή και βράζουµε, µε µισοσκεπασµένη κατσαρόλα, για άλλα περίπου 30 – 40 λεπτά ή µέχρι τα φασόλια να µαλακώσουν και να µείνουν µε το λάδι τους.
Κατά το µαγείρεµα, σείουµε την κατσαρόλα για να µην κολλήσει το φαγητό και, αν χρειαστεί µέχρι να γίνουν τα φασόλια, προσθέτουµε νερό.
Στο τέλος, προσθέτουµε κοκκινοπίπερο, αλάτι και το δυόσµο, ανακατεύουµε και αποσύρουµε.
Σερβίρουµε το φαγητό χλιαρό ή σε θερµοκρασία δωµατίου.

Πηγή: gastronomos.gr

Close