Τα γλυκά της Παρασκευής : Δύο ξεχωριστές συνταγές για νηστίσιμα γλυκά ένα νόστιμο Vegan κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και ένας σπυρωτός σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλο. 2 νηστίσιμες συνταγές από τον Παναγιώτη Παπαδάκη .
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- ζαχαρη 370 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια σκόνη
- ηλιέλαιο 170 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- βανίλια 2
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
Υλικά
- ηλιέλαιο Λίγο
Για το άλειμμα της φόρμας για το κέικ
- κακαο 1 κουταλιά της σούπας σκόνη
- φρυγανιά 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Για το πασπάλισμα της φόρμας του κέικ
- νερό 1300 γραμμάρια
- ζαχαρη 400 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 250 γραμμάρια
Για το σιρόπι του χαλβά
- Σιμιγδάλι χοντρό 300 γραμμάρια
- αμυγδαλα 100 γραμμάρια ωμό
- ηλιέλαιο 70 γραμμάρια
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 2
Για τον χαλβά
- ηλιέλαιο Αρκετό
Για το άλειμμα της φόρμας του χαλβά
Σήμερα ο Παναγιώτης Παπαδάκης αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας δύο εξαιρετικές νηστίσιμες συνταγές για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας και σιμιγδαλένιο χαλβά. Αυτό που κάνει τις δύο αυτές συνταγές να ξεχωρίζουν δεν είναι μόνο η αξεπέραστη γεύση τους, η σίγουρη επιτυχία και τα εκλεκτά υλικά, αλλά το σχέδιό τους.
Εντυπωσιακό και αφράτο Vegan κέικ σοκολάτας για την νηστεία αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο με έναν ακόμη πιο εντυπωσιακό και μελωμένο σιμιγδαλένιο χαλβά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Vegan κέικ σοκολάτας και τον σιμιγδαλένιο χαλβά:
Δύο Νηστίσιμες Συνταγές με Εμφάνιση Που Θα Κάνει τη Διαφορά! Κέικ Σοκολάτας & Σιμιγδαλένιος Χαλβάς. Εντυπωσίασε και εσύ με τις δύο Εύκολες Νηστίσιμες Συνταγές Με Φόρμες και Κάνε Όλη την Οικογένεια Να Παραμιλάει αυτη τη Παρασκευή!! Δύο Συνταγές για εύκολα γλυκά που θα μπουν στο πρόγραμμα σας όλο τον χρόνο και εκτός Νηστείας!!
INGREDIENTS FOR (Chocolate vegan cake)
350 g plain flour
370 g sugar
50 g cocoa powder
170 g vegetable oil
200 g orange juice
Zest from 1 orange
2 vanilla
2 tsp baking powder
1/2 tsp cinnamon powder
1/2 tsp baking soda
2 tbsp bread crumb
1 tbsp cocoa powder
Vegetable oil
INGREDIENTS FOR (Semolina halvah with almonds)
1300 g water
400 g sugar
250 g orange juice
—————————-
300 g semolina, coarse
100 g raw almonds
70 g vegetable oil
1 tsp cinnamon powder
2 vanilla
——————————
Vegetable oil
ZUTATEN FÜR (Veganer Schokoladenkuchen)
350 g einfaches Mehl
370 g Zucker
50 g Kakaopulver
170 g Pflanzenöl
200 g Orangensaft
Zeste von 1 Orange
2 Vanille
2 TL Backpulver
1/2 TL Zimtpulver
1/2 TL Natron
2 EL Semmelbrösel
1 EL Kakaopulver
Pflanzenöl
ZUTATEN FÜR (Grießhalwa mit Mandeln)
1300 g Wasser
400 g Zucker
250 g Orangensaft
300 g Grieß, grob
100 g rohe Mandeln
70 g Pflanzenöl
1 TL Zimtpulver
2 Vanille
Pflanzenöl
Εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Λαδώνουμε με ηλιέλαιο πολύ καλά το εσωτερικό της φόρμας. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την φρυγανιά μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Πασπαλίζουμε την φόρμα να κολλήσει παντού το μείγμα για να έχουμε ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι , το ηλιέλαιο, την ζάχαρη , την κανέλα, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κακάο σκόνη. Προσθέτουμε το μπέικεν πάουντερ , την μαγειρική σόδα και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και χτυπάμε ελαφρώς την φόρμα πάνω σε μια πετσέτα για να φύγει εντελώς ο αέρας που υπάρχει μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε ακόμα Το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως
Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το κέικ και έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και το πιο εύκολο και νόστιμο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με εντυπωσιακή εμφάνιση είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!
Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή με υπέροχο αποτέλεσμα θα γίνει η αγαπημένη σας τις περιόδους της νηστείας αλλά και όχι μόνο!!Καλή σας επιτυχία!!
Εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβά
Αλείφουμε το εσωτερικό της φόρμας με ηλιέλαιο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , τον χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε να βράσει. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το αμύγδαλο και το θρυμματίζουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο , το χοντρό σιμιγδάλι , το θρυμματισμένο αμύγδαλο και μαγειρεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρυσό χρώμα. Μόλις βράσει το σιρόπι το αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε σταδιακά το σιρόπι μέσα στο μείγμα (καυτό) και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε τις βανιλίνες , την κανέλα και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε προσεκτικά το μείγμα μέσα στην φόρμα.
Δείτε ακόμα Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη
Πατάμε με μια μαρίζ προσεκτικά έτσι ώστε να μην χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεφορμάρουμε. Τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα τον ξεφορμάρουμε. Ο πιο εύκολος και νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με εντυπωσιακό σχήμα είναι έτοιμος να κλέψει τις εντυπώσεις !! Συνταγή που θα φτιάχνετε συνεχώς και εκτός περιόδους νηστείας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε αναλυτικά τις δύο συνταγές στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν