Νουά γλυκά γεμιστά με βουτυρόκρεμα ! Υπέροχα κεράσματα για τις γιορτινές μέρες του σπιτιού σας. Μπορείτε να εμπλουτίσετε με αυτά τα σοκολατένια νουά κεράσματα, τον γιορτινό σας μπουφέ και όχι μόνο.
- καρυδια 200 γρ. σπασμένο στο μούλτι (όχι σκόνη)
- αυγα 120 γρ. ασπράδια
- ζάχαρη άχνη 160 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 γρ.
- κανελά 1/2 κ.γ.
Υλικά
- βουτυρο 150 γρ. σε πλάκα (θερμοκρασία δωματίου)
- ζάχαρη άχνη 120 γρ.
- κρεμα γαλακτος 100 γρ.
- γάλα 50 γρ.
- κακαο 2 κ.γ
- βανίλια 1
Για την βουτυρόκρεμα
- κουβερτουρα 250 γρ.
- ηλιέλαιο 3 κ.σ.
Για την επικάλυψη
Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν. Είναι ιδανικά για το παιδικό party και οποιαδήποτε άλλη γιορτή του σπιτιού σας! Είναι απλά υπέροχα και είναι ακόμη καλύτερα από αυτά που πωλούν στα ζαχαροπλαστεία. Αξίζει να τα δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για τα μπισκότα
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μία αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την κανέλα και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν στην μαρέγκα, για ένα με δύο λεπτά. Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με την μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθεί.
Δείτε ακόμα Συνταγές για γλύκα κεράσματα γενεθλίων για το σχολείο.Απίθανες ιδέες
Στο τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με την μαρίζ απαλά. Χρησιμοποιώντας μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ, σε αντικολλητικό χαρτί, φτιάχνουμε στρογγυλές ροζέτες σχετικά κοντά η μία στην άλλη. Οι ροζέτες θα έχουν μέγεθος από καπάκι μπουκαλιού νερού.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 18-22 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα
Βράζουμε το γάλα με το κακό και το αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για 15 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο και την άχνη. Προσθέτουμε την βανίλια και το βρασμένο κακάο το οποίο έχει κρυώσει. Χτυπάμε ξανά για ένα λεπτό ακόμη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε στο φουλ. Στην αρχή θα έχει όψη σαν να μας έκοψε. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά ακόμα για να στρώσει. Γίνεται σαν κρέμα πολύ βελούδινη στο στόμα.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά. Από την στιγμή του βρασμού, αφήνουμε να κρυώσουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.
Εκτέλεση για την ολοκλήρωση των κερασμάτων
Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπια για λίγα δευτερόλεπτα, Στα μισά, βάζουμε λίγη κρέμα με σακούλα γαρνιρίσματος και κολλάμε με τα άλλα μισά. Βάζουμε δύο ώρες στην κατάψυξη.
Λιώνουμε 250 γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά, βουτάμε τα γλυκά μας και στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.
Tips
Τα 160 γρ. είναι περίπου 3-4 αυγά. Το κακάο πρέπει να είναι άγλυκο. Θέλει λίγη ώρα εκτός ψυγείου μέχρι να τα απολαύσουμε. Τα μπισκότα βγαίνουν περίπου 30 στον αριθμό και τα βουτάμε στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Eleni Kalaitzidou
και είναι του George Hatzigiatroudakis στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες