Η κουζίνα του Πόντου είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη κουζίνα εξ” ολοκλήρου βασισμένη στον τρόπο ζωής, στα ήθη τα έθιμα και την προκοπή της νοικοκυράς να αναδεικνύει ότι έφτανε στα χέρια της!
Ίσως είναι η κουζίνα με τις περισσότερες ζύμες αλμυρές και γλυκές, με βασική τρώτη ύλη τα σιτηρά και τα γαλακτοκομικά, η ποντιακή κουζίνα είναι επηρεασμένη από τους Ρώσους και του Αρμένιους.
Τα ωτία δεν πρόκειται να σε δυσκολέψουν, η ζύμη τους είναι πανεύκολη και η επιτυχία τους σίγουρη!
Υλικά
280 gr. αλεύρι μαλακό
130 gr. γιαούρτι στραγγιστό
110 gr. ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 αυγό
Ζάχαρη άχνη
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την σόδα, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το αυγό, την ζάχαρη και το γιαούρτι.
Με το χέρι μας ενώνουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Στον πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη, περίπου 1½ εκατοστών πάχους.
Κόβουμε διαγώνια κομμάτια 8-10 εκατοστών και πλάτους 2 περίπου εκατοστών, χαράζουμε το κέντρο κάθε κομματιού δημιουργώντας μια σχισμή.
Περνάμε μέσα στην σχισμή την μια άκρη της ζύμης, φτιάχνοντας «αυτάκια».
Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι τα ωτία μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Σερβίρουμε με άφθονη άχνη!
Tips:
~ Άν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με μέλι και κανέλα, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και σοκολάτα!
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες