Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα για το Πασχαλινό τραπέζι

Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα για το Πασχαλινό τραπέζι

Συνταγή για αφράτο παγωτό καραμέλα που δεν κρυσταλλώνει με καραμελωμένα αμύγδαλα και άλλα 4 υλικά για το Πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά:

Συνταγή για αφράτο και νόστιμο παγωτό καραμέλα που δεν κρυσταλλώνει με καραμελωμένα αμύγδαλα και άλλα 4 υλικά για το Πασχαλινό τραπέζι. Ένα παγωτό που μένει αφράτο για μέρες και φτιάχνεται με απλά υλικά για όσους αγαπούν την καραμέλα και τους ξηρούς καρπούς.

Όταν το Πασχαλινό τραπέζι γεμίζει με αρώματα, χρώματα και αγαπημένα πρόσωπα, το επιδόρπιο πρέπει να είναι αντάξιο της γιορτής. Το παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα έρχεται σαν γλυκιά υπόσχεση μετά το παραδοσιακό φαγοπότι.

Δροσερό, ανάλαφρο και γεμάτο γεύση. Η βελούδινη καραμέλα αγκαλιάζει κάθε κουταλιά, ενώ τα τραγανά καραμελωμένα αμύγδαλα προσθέτουν το απαραίτητο «κρακ» που κάνει τη διαφορά.

Παγωτό γαλακτομπούρεκο

Είναι το γλυκό που συνδυάζει την πολυτέλεια με την απλότητα, και που σίγουρα θα ζητηθεί ξανά και ξανά. Γιατί, καμιά φορά, το πιο εντυπωσιακό φινάλε είναι και το πιο δροσερό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα για το Πασχαλινό τραπέζι:

Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα για το Πασχαλινό τραπέζι

Εκτέλεση

Αρχικά καβουρδίζουμε τ’ αμύγδαλα σε σιγανή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, τόση όσο να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη αποσύρουμε απ’ την φωτιά για να μην καεί η καραμέλα.

Παγωτό καριόκα : Η απόλυτη συνταγή για τον ουρανίσκο σου

Αδειάζουμε τα αμύγδαλα σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν τα σπάμε. Χτυπάμε την σαντιγί μέχρι ν’ αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.

Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο παγωτό μας. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σιρόπι καραμέλας! Καλή απόλαυση!

Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα για το Πασχαλινό τραπέζι

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr